BORZAŠ HEROJ: Srbija se revanširala Norveškoj!

Srbija – Norveška 25:24 (12:14)

Rukometaši Srbije, savladali su favorizovanu Norvešku u susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj. Izabranici Tonija Đerone su veći deo meča bili u zaostatku, ali su trijumfom napravili veliki korak ka prvom mestu u kvalifikacionoj grupi 2.

Naš tim je sa 2:0 otvorio susret pogocima Marsenića i Kukića. Norvežani su momentalno uzvratili do 2:2. Početak utakmice bio je tvrd sa obe strane uz jedan period bez gola dvaju timova.

Sredinom prvog poluvremena, Skandinavci su se odlepili na četiri gola viška 10:6 uz jedan realizovan sedmerac.

Orlovi su uspevali da održe kakav – takav priključak do kraja prvog dela susreta. Otišli su sa dva gola minusa na odmor 14:12. Srbiju je predvodio Radivojević sa 4 gola. Rod i Bjornsen imali su po 3 u norveškom timu.

Naša ekipa je nastavila sa hrabrom igrom u drugom poluvremenu uprkos tome što je Norveška konstantno održavala vođstvo. Vorkapić je smanjio na 19:18 za protivnika. Srbija posle serije 4:0 dolazi do potpunog preokreta nakon gola Pešmalbeka.

Od tada se vodila veoma neizvesna borba. Igralo se gol za gol. Na kraju je odlučio pogodak Uroša Borzaša.

Najbolji u srpskom timu Pešmalbek i Radivojević imali su po 5 golova.

Kod Norvežana, Abelvik se istakao sa 6 golova. Podsetimo, Srbija je od ovog rivala prethodno izgubila na Svetskom prvenstvu.

Na Evropsko prvenstvo će se plasirati po dve najbolje ekipe iz 8 grupa uz 4 drugoplasirane. Uz domaćina Nemačku, učešće su obezbedili Švedska, Danska i Španija kao tri najbolje selekcije sa prethodnog šampionata.

Naš tim već u nedelju gostuje istom protivniku od 16:45. Rivali u grupi su još Slovačka i Finska.

Foto: Rukometni Savez Srbije / zvanični sajt

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lazović efektnim golom otežao situaciju Atalanti (VIDEO)

Fudbaleri Atalante i Verone remizirali su u Bergamu u sklopu 32. kola Serije A, pošto je duel završen rezultatom...

POVEZANE OBJAVE