Kalinić o dolasku u Partizan: Evo šta je rekao bivši košarkaš Zvezde!

Reprezentativac Srbije i aktuelni košarkaš Barselone Nikola Kalinić je prošlu sezonu proveo u ekipi Crvene zvezde, a za portal ”Basket News” o najnovijim košarkaškim dešavanjima.

Jedno od pitanja je bilo da prokomentaripe otkaz trenera Deajana Radonjića u grčkom Panatinaikosu.

– Nisam uspeo da pratim mnogo njihovih utakmica jer smo igrali u isto vreme. Ali verovatno je to bio nedostatak komunikacije. Njegov sistem i njegov način zahtevaju vreme. Nemojte me pogrešno shvatiti. Panatinaikos mu je verovatno dao dosta vremena. Nekada su mnogo brže menjali trenere.

– Ali njegov stil i način rada nisu se poklapali sa timom. Možda je jezička barijera bila veća nego što je mogao da podnese kako bi objasnio šta želi od svojih igrača, objašnjava Kalinić koji je sa Radonjićem odlično sarađivao u Crvenoj zvezdi.

Kalinić je prokomenzarisao igru Zvezde i Partizana u Evroligi.

– Oni igraju dobro. Crvena zvezda je malo u padu u poslednje vreme, ali ima dobar tim. Počeće da igraju bolje i da se bore za plej-of. Ne znam tačno kako izgleda njihov raspored, ali mislim da će jedan od tih timova, ne oba, ući u plej-of.Očigledno, Partizan je favorit. Oni rade dobar posao. Oba tima imaju velike budžete i odlične igrače. Partizan je neko vreme bio van terena. Ali sada su se vratili i igraju sjajno. Imaju odlične igrače, trenera i navijače. Oni su na suprotnoj strani Beograda, ali i Zvezda ima sjajne navijače. Izgleda sjajno sada biti košarkaš u Srbiji, kaže Kalinić.

Na pitanje da li bi Kalinić nekada zaigrao za Partizan, srpski košarkaš je bio jasan.

– Ne. To nije za mene, to nije moj način. Tako je to. Neki momci su to uradili. Znam da se Miro Raduljica vratio u Srbiju da igra za Zvezdu, ali ne vidim sebe da to radim.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Murinjo ne prašta tako lako: “Sa tim čovekom ne želim više nikad raditi”

Žoze Murinjo je trenutno bez kluba nakon što je u januaru dobio otkaz nakon dvie i po sezone...

POVEZANE OBJAVE