Ataman dobio podršku: Bord trenera Evrolige osudio Delije (VIDEO)

U utakmici između Anadolu Efesa i Crvene zvezde isključen je trener turskog tima Ergin Ataman, a navijači Crvene zvezde su ga ispratili zvižducima i uvredama.

Već godinama Ataman nije omiljen među pristalicama ovog kluba zbog dešavanja iz prošlosti i Atamanovih neprimerenih komentara kada je ubijen jedan od navijača Crvene zvezde Marko Ivković.

Nakon meča, oglasio se Ataman i smatrao uvrede neprimerenim, zatim se i Crvena zvezda oglasila saopštenjem u kojem je navela da nisu zaboravili događaje iz prošlosti, a sada se oglasilo i Udruženje trenera Evrolige na čijem je čelu Dimitris Itudis.

Bord trenera Evrolige razume da navijači širom kontinenta čine naš sport jedinstvenim, međutim, svi akteri košarke, uključujući i navijače, takođe moraju da shvate da je u današnje vreme poštovanje prema svima koji su uključeni u ovu igru više nego ključno, navodi se u saopštenju i dodaje:

– Uvredljive psovke bilo koje vrste ne spadaju u sport i ono što se desilo u Beogradu našem članu Erginu Atamanu, kao i ostalim našim članovima u drugim arenama, po bilo kom standardu bi trebalo da bude neprihvatljivo.

– Nije prihvatljivo ni čuti psovke na račun sudija u Kaunasi ili rukovodstva Evrolige u više dvorana.

– Ovo je čvrst stav koji odražava mišljenje svih naših članova i odnosi se na sve koji su deo igre, uključujući igrače, sudije, pa i samu ligu.

– Potpuno smo svesni mentaliteta i sportske kulture koji su decenijama smatrali takvo ponašanje navijača prihvatljivim i snažno osećamo da je vreme za promene, poručuju iz Udruženja trenera.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OVO JE MOJ KLUB: Potpisan novi ugovor, crno-beli se podsetili snažne poruke Obradovića (VIDEO)

Košarkaški klub Partizan već je obavio veoma važan posao pred narednu sezonu. Željko Obradović biće i u naredne dve godine...

POVEZANE OBJAVE