Efes i Barselona poraženi pred gostovanja Večitih, Gudurić nastavio sa odličnim partijama, zaigrao i Micić

U prvim utakmicama večerašnjeg programa Evrolige poraženi su naredni protivnici Crvene zvezde i Partizana.

Crno-beli će u četvrtak ukrstiti koplja sa Anadolu Efesom u Turskoj, koji je danas doživeo pravi debakl na svom terenu protiv Makabija i poražen je sa 86-64.

Ponos Izraela je već u prvoj deonici imao 15 poena viška, a do kraja poluvremena i +25, pa je bilo samo pitanje krajnje razlike.

Morao je Ataman da aktivira već i Vasu Micića, koji je za nepunih 10 minuta upisao 5 poena, 2 skoka i asistenciju. Šejn Larkin se takođe vratio i igrao čak 27 minuta, ali je bio užasan sa samo 2 poena.

Najefikasniji na utakmici bio je Vejd Boldvin sa 23 poena, uz još 2 skoka i 4 asistencije. Martin je pobedi doprineo sa 13, a Lorenco Braun sa 11 poena, uz još 8 završnih dodavanja.

Kod Efesa je Vil Klajburn postigao 12 poena i uhvatio 8 lopti, Brajant je imao poen manje i 6 skokova, a Danston 10 poena i 7 skokova.

Drugi turski predstavnik Fenerbahče bio je uspešniji i na svom parketu savladao Barselonu, koja u sledećem kolu dočekuje Crvenu zvezdu, slavivši sa 81-73.

Delovalo je da Barsa ide ka ubedljivoj pobedi pošto je vodila sa čak 17 razlike već u prvoj četvrtini, ali se sve izokrenulo, drugo poluvreme proteklo u neizvesnosti i na kraju je domaćin u završnici prelomio utakmicu.

Uzalud je Nikola Mirotić bio najefikasniji na meču sa 19 poena, na šta je dodao i 5 skokova i 3 asistencije. Najbolje ga je ispratio Tomaš Satoranski sa 14 poena i 4 završna dodavanja.

Kod pobednika je Džonatan Motli imao 16 poena i 3 asistencije, a naš Marko Gudurić je takođe nastavio sa odličnim partijama i postigao 15 poena uz 4 uhvaćene lopte.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE