NOVI DEBAKL: Zvezda u Atini ponovo prokockala veliku prednost

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su poraz u 28. kolu Evrolige u Atini od Panatinaikosa SA 75-66, nakon što su dozvolili još jedan veliki preokret.

Iako je tim Duška Ivanovića vodio sa 16 poena razlike, u završnici treće četvrtine je posustao i još jednom pokazao da nema rešenja u napadu kada šut prestane da funkcioniše.

Zvezda je od samog početka utakmice povela i do kraja poluvremena je domaćin tek u dva maha uspeo da poravna rezultat na samom početku. Najraspoloženiji bio je Ognjen Dobrić koji je otvorio meč sa pet svojih poena.

Već u završnici prvog dela crveno-beli su dostigli dvocifrenu razliku posle serije od 10-0, kada su trojke pogađali Ben Bentil i Nemanja Nedović (17-7). Bivši igrač Zvezde Nejt Volters uspeo je da košem u poslednjoj sekundi smanji zaostatak.

On je vezao još dva poena na početku drugog kvartala, ali je Nedović bio veoma raspoložen i novom trojkom nije dozvolio da se grčki tim značajnije približi (20-11). Najviše što su Zeleni uspeli to je da se posle koša uz pogođeno dodatno bacanje Papajanisa približe na -6 (26-20).

Pogađali su trojke do kraja i Nikola Ivanović i Filip Petrušev, a Luka Vildoza poenima posle ofanzivnog skoka zapečatio rezultat na poluvremenu, kada je srpski tim vodio sa 42-29.

Kada Zvezdi ide šut obično nema problema. Tako je na samom početku drugog poluvremena Ivanović bio još jednom precizan iz daljine za novu najveću prednost na utakmici od 45-29. U međuvremenu je na suprotnoj strani dva puta za tri bio precizan Met Tomas, a iako je iskusni Stefan Marković uzvratio, usledio je veoma nedinamičan period u kom se domaćin bolje snašao i gotovo istopio prednost do isteka perioda, posle nove dve trojke, Tomasa i Vilijamsa.

Izdao je Zvezdu u tim momentima šut, ali je zahvaljujući neopreznom faulu Elefterosa pod svojim košem održala prednost od 55-52 na kraju treće četvrtine. Ipak, već na početku poslednjeg kvartala saradnja Voltersa i Papajanisa je donela prvo vođstvo Panatinaiskosa na meču, a potom je usledila i trojka američkog pleja. Sa druge strane je u pravi čas Dobrić pogodio trojku i prekinuo crnu seriju promašaja, ali se to ispostavilo kao poslednji trzaj.

Kuzmić je za jedan deo sekunde zakasnio da pogodi za novi preokret, pa je usledila kazna u vidu novih pet uzastopnih poena, a Duško Ivanović je bio prinuđen da zatraži tajmaut posle polaganja u kontri Lija za +6 grčkog tima (64-58).

Na nešto manje od dva minuta do kraja domaćin je dostigao i dvocifrenu prednost, a posle koša Ponitke za prednost od 73-60 bilo je jasno da je sve izgubljeno.

Najefikasniji na utakmici bio je Jorgos Papjanis sa 17 poena, na šta je dodao i 7 skokova i 2 asistencije. Dvocifreni u pobedničkom timu bili su još Derik Vilijams sa 13 i Met Tomas sa 11 poena, uz ključne uloge kada se meč lomio.

U našem timu je Nemanja Nedović upisao 12 poena, 2 skoka i 3 asistencije, dok je Filip Petrušev imao isti broj poena uz 9 skokova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OSTAĆE UPAMĆENO: Zvezda Lejkersa u neočekivanom izdanju tokom utakmice (VIDEO)

Košarkaši Denvera pobedili su LA Lejkerse sa 112:105 na gostujućem terenu u NBA plej-ofu. Poveli sa 3:0 i već u...

POVEZANE OBJAVE