Dešan otkrio razlog Benzeminog izostanka sa Mundijala

Selektor Francuske reprezentacije Didije Dešam otkrio je zašto Benzema nije igrao na Mundijalu u Kataru gde je Francuska poražena od Argentine u finalu.

Na pitanje da li je trebalo da pričeka da napadač Reala dobije tačnu dijagnozu povrede, Dešam je u razgovoru za “Le Parisien” odgovorio:

– Vređa nas kada se to kaže. Postoji samo jedna istina i Karim zna koja je. Pridružio nam se 14. novembra nakon što je u klubu bio polu aktivan zbog povrede. Radio je na posebnom programu, njegov povratak u reprezentaciju je bio odložen. Nije bio sto posto siguran da li može da počne protiv Australije u prvoj utakmici. Kada se povredio, naš lekar ga je odveo na magnetnu rezonancu. Karim je nalaze poslao u svom lekaru u Madrid kako bi dobio drugo mišljenje. U hotel se vratio nakon ponoći, ja sam ga sreo u sobi sa našim lekarom, koji mu je dao nalaze, rekao je Dešam i dodaje:

– Karim je bio ljut jer mu je Svetsko prvenstvo mnogo značilo. Rekao mi je da je uništen. U najboljem slučaju treninzima bi se vratio 10. decembra. Rekao je da je razočaran što mora da ide, ali je odluku opravdao jer je bila za dobrobit ekipe. Bili smo zajedno 20-ak minuta. Kada je odlazio, rekao sam mu da nema potrebe za žurbom. Kada sam se probudio shvatio sam da je otišao. Bila je to njegova odluka, ja to poštujem.

Podsetimo, Benzema je uoči Svetskog prvenstva otpao zbog povrede, ali se oporavio do nokaut faze, Dešam ga i tada nije pozvao.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA PLEJ IN: Majami “spržio” Čikago, Pelikani bolji od Sakramenta (VIDEO)

Košarkaši Majami Hita i Nju Orleans Pelikansa poslednji su učesnici NBA plej-ofa i idu na prve nosioce u svojim...

POVEZANE OBJAVE