FIFA POTVRDILA: Samardžić debituje za Srbiju!

Nedavno je obelodanjeno da će ovogodišnji hit Serije A Lazar Samardžić, koji nastupa za Udineze, ubuduće nastupati za reprezentaciju Srbije, iako je u mlađim kategorijama igrao za Nemačku.

On se odmah našao i na spisku selektora Dragan Stojkovića Piksija za narednu akciju reprezentacije, u okviru koje igra mečeve sa Litvanijom (24. mart) i Crnom Gorom (27. mart) na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Bilo je pitanje da li će FIFA na vreme dati dozvolu ovom kreativcu za debi u našem nacionalnom timu, ali je sada i ta formalnost rešena i može se očekivati skori debi Samardžića za reprezentaciju Srbije.

Na adresu Fudbalskog saveza Srbije stigao je dopis iz FIFA u vezi sa Lazarom Samardžićem u kojem se nedvosmisleno i precizno potvrđuje – za jednog od najtalentovanijih mladih igrača Evrope ni administrativno nema prepreke da obuče dres A tima Srbije.

Iz svetske kuće fudbala potvrdili su da postoje svi pravni preduslovi da Samardžić bude deo ekipe selektora Dragana Stojkovića koji ga je nedavno stavio na širi spisak igrača na koje računa u predstojećim utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Očekuje se uskoro i slično rešenje za golmana Vladana Kovačevića, navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Srbije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE