MILOJEVIĆ PRED NOVI PAZAR: Prisetio se prethodnog duela ovih timova, prokomentarisao i učinak Pešića i Lekovića

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju sutra od 16 časova Novi Pazar, u 26. kolu Superlige Srbije, kada će biti obeležen i rođendan kluba.

Trener Miloš Milojević se prisetio i prethodne utakmice koju je njegov klub tada teško dobio u Novom Pazaru.

Ne očekujem da bude slično kao kad smo igrali u Novom Pazaru, jer su drugačije okolnosti, ali je svakako to rival koji nam je zadao dosta muka. Mislim da smo i na tom meču bili dominantni, ali nismo iskoristili dobre prilike u prvom poluvremenu i zna se da je Novi Pazar neugodan na domaćem terenu, te da bude veoma teško kada postignu gol. Sva sreća, pokazali smo karakter i u nadoknadi došli do pobede. Želimo da efektnije i ranije rešavamo utakmice, ali i to su slatki trijumfi, izjavio je trener zvezde.

Šampionska trka je praktično već rešena, pošto branilac titule ima već 18 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan.

S jedne strane nam je teško zbog toga, ali s druge nije. Treba da bude jednostavnije u smislu toga da možemo da se opustimo, da ne postoji stres, već da igramo kvalitetniji fudbal i da noge budu lakše. Na nama je da u svaki meč uđemo maksimalno, do kraja sezone, istakao je Milojević.

On se vratio i na prethodnu utakmicu u Bačkoj Topoli protiv TSC-a.

Osetio sam i pre utakmice da energetski nismo bili spremni, ali ne može to da se iznosi tek tako. Sve zavisi ko kako gleda, moja vizura je pozitivna i želim da rešavam mane. Mi smo pobedili, a nismo bili na maksimumu i radije bih da tako trijumfujemo, nego da budemo na maksimumu i izgubimo. Bila je to zasićenost posle derbija, pad energije, teško je igrati na svaka tri dana, pogotovo za grupu igrača koja je u Zvezdi dugo. To je punjenje i pražnjenje i osetite se kao izduvani balon, ali nadam se da će protiv Novog Pazara biti bolje, kroz pripremu mi deluje da hoće, smatra mladi trener.

Ipak, svetla tačka pobede na severu zemlje bila su dva gola Aleksandra Pešića, nakon ne baš uspešnog nastavka sezone u tom pogledu.

Ne mogu da licitiram, voleo bih da Pešić bude što efikasniji, kako zbog tima, tako i zbog njega. Međutim, ne biram strelce, ko god da postigne gol – dobro je, poručuje Milojević, koji je ocenio i učinak mladog štopera Lekovića, koji je direktno spasao gol u jednoj situaciji.

Kao što sam pričao i kada nije igrao, treba pronaći prave utakmice za njega kako bi stigao do forme i razvijao se normalno, u smislu toga da nema oscilacija i padova, koji su karakteristični za taj period. Odigrao je korektnu utakmicu, odgovorio dobro na zadatke i ima prostora da igra još više, smatra Milojević.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE