Nekadašnji NBA superstar Jokića stavio u kategoriju Kobija i Džordana

Nekadašnji NBA superstar i član Vašington Vizardsa Gilbert Arenas govorio je o pikovima na NBA draftu koji su po njemu bili najbolji ikada.

On ja na prvo mesto stavio Majkla Džordana, a odmah iza – našeg Nikolu Jokića.

To je nepopularno mišljenje, ali Jokić je najbolji izbor na NBA draftu još od Majkla Džordana. Da, bio je Lebron Džejms, ali on je izabran kao broj jedan i očekujete da igra na tom nivou. Džordan je bio treći pik, dok je Jokić izabran u drugom krugu. Ali on igra kao da je bio prvi pik. To ga čini drugim najboljim izborom u istoriji, nije štedeo reči hvale Arenas, koji je na treće mesto stavio legendarnog Kobija Brajanta, koji svojevremeno takođe nije bio među najboljeplasiranim pikovima, ali je eksplodirao nakon što je odmah u trejdu iz Šarlota dospeo u Lejkerse, u zamenu za Jokićevog sunarodnika Vlada Divca.

Dvaput je bio MVP, postaće to i treći put, četiri puta je bio u najboljoj postavi sezone. Dakle, nema priče ko je najbolji drugi izbor na draftu. Treći je Brajant. Neki mogu da kažu da je Kobi drugi, ali Jokić bi trebalo da bude ispred jer je na Draftu bio kasno izabran, smatra nekada jedan od najboljih košarkaša sveta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

RASPRODAJA U NAJAVI: Leverkuzen za 60 miliona ostaje bez važnog igrača, tri premijerligaša stala u red?

Fudbaleri Bajer Leverkuzena ove sezone su nadomak triple krune. Bundesligu su osvojili, a pokušaće da je završe bez poraza. U...

POVEZANE OBJAVE