Skandal u Španiji: Optužnica protiv Barselone zbog kupovine sudija!

Kako prenose španski mediji, skandal veka potresa fudbal u ovoj zemlji zbog optužnice koja je pokrenuta protiv Barselone i njenih bivših predsednika, Žosepa Marije Bartomeua i Sandra Rosela.

Naime, njima se na teret stavlja da su u periodu od 2001. do 2018. Hozeu Mariji Enrikezu Negreiri, bivšem potpredsedniku španske sudijske komisije, i njegovoj kompaniji platili ukupno 8,4 miliona evra. Negreira je zauzvrat delegirao sudije koji odgovaraju Barseloni i garantovao da će oni suditi za nju.

Kako prenose mediji u Španiji težina dela za koje se tereti Barcelona i činjenica da je pod optužnicom ozbiljno ugrožavaju njeno igranje u Evropi sledeće sezone. UEFA, naime, može i bez čekanja presude da proceni da bi reputacija njenih takmičenja bila ozbiljno narušena samim prisustvom kluba koji je optužen za kriminal. UEFA ima pravo takvim klubovima da zabrani učešće u evropskim kupovima, iako su se plasirali u njih.

UEFA je, inače, prije nekoliko dana od Barselone zatražila da objasni situaciju, ali tada je afera bila „samo“ pod istragom

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SLEDI BRATA: Košarkaš Studentskog centra odlazi u Ameriku!

Mladi košarkaš Studentskog centra Tomislav Ivišić odlučio je da se otisne u Ameriku, gde će od naredne sezone nastupati...

POVEZANE OBJAVE