Prva pobeda Partizana od dolaska Duljaja (VIDEO)

Fudbaleri Partizana savladali su lučansku Mladost sa ubedljivih 3-0 u 26. kolu Superlige Srbije i tako prekinuli niz od tri utakmice bez pobede.

Ovo je istovremeno bio prvi trijumf crno-belih otkako je na klupu tima seo Igor Duljaj.

Nakon sporog starta i slabe dinamike utakmice, prvu veću šansu sebi je stvorio Kvinsi Menig, koji je nakon driblinga stvorio prostor za šut, ali je mladi Savić bio pribran i odbranio. Zatim je u 18. minutu i mladi Samed Bažda oprobao šut nakon solo akcije ali je poslao loptu preko gola.

Najbolju priliku propustio je Andrija Pavlović u 39. minutu, kada ga je Kolorado izbacio u situaciju jedan na jedan sa golmanom Savićem, ali je mladi čuvar mreže domaćina bio uspešniji.

Iako se igralo gotovo konstantno pred golom Mladosti, u 41. minutu je i domaći tim uspeo da stvori šansu, kada je Popović intervenisao i sprečio Radivojevića da donese prednost.

Odmah su viđena uzbuđenja nakon povratka na teren, pošto je Samed Baždar zatresao stativu posle lopte koju je dobio od Dijabatea.

Konačno se ofanziva isplatila u 52. minutu, kada je strelac bio Svetozar Marković. On je realizovao akciju koja je počela centaršutom Meniga, a nakon asistencije glavom Pavlovića. Prvobitno mu je izblokiran pokušaj glavom, ali je bio na pravom mestu, ponovo došao do lopte i smestio je u mrežu.

U 73. minutu Marković je zamalo bio kratak da postigne novi svoj pogodak na drugoj stativi iz slične situacije, ponovo posle centaršuta Meniga.

U 78. minutu Menig je i sam došao do pogotka i povisio na 2-0. Posle akcije po levoj strani igrači Mladosti su ostavili mnogo prostora, pa je Dijabate proigrao svog saigrača koji je uvideo prostor za šut i uspeo u nameri da postigne pogodak. Odmah nakon gola Menig je mogao i do drugog, ali je za dlaku brži bio golman Mladosti posle proigravanja od strane Uroševića.

Sve je rešeno u 90. minutu golom Natha, koji je trebao samo da gurne loptu u gol nakon što ju je dobio “na tacni” sa leve strane od Jovića.

U završnici je debi u dresu crno-belih upisao i mladi Janko Jevremović.

MLADOST : Savić – Ćirković, Milošević, N.Žunić, Leković – Marčić (od 72. Adamović), Baha – Maričić (od 59. Silađi), Jojić, Radivojević (od 84. Veličković) – Mirić.

PARTIZAN : Popović – Filipović, Marković, Vujačić, Urošević – Belić, Kolorado – Dijabate (od 92. Jevremović), Baždar (od 67. Natho), Menig (od 86. Jović) – Pavlović

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KAPITEN PRED DERBI: Da nastavimo niz gde nemamo poraz od Zvezde

Fudbaleri Partizana gostuju sutra Crvenoj zvezdi u 173. večitom derbiju. U prvo kolo plej-ofa ulaze sa -7 u odnosu na...

POVEZANE OBJAVE