Arena progutala Zvezdu: Madar junak Partizana

U okviru 21.kola ABA lige košarkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu posle velikog preokreta rezultatom 92:81.

Partizan je poveo sa 5:2 posle trojke Zeka Ledeja, ali onda su gosti ušli u seriju. Najbolji je bio Ben Bentil koji je dobijao duele sa Smailagićem i Zvezda je okrenula na 10:5 u svoju korist. Partizan je baš loše igrao u napadu, jedva su i slobodna bacanja pogađali.

Filip Petrušev otvara drugo poluvreme trojkom,a odlinča igra u odbrani crveno-belih, seče se svaka kontra Partizana. Dobar niz gostiju sa linije slobodnih bacanja 4:0. Do kraja prvog dela Kampaco je bio sve razigraniji i raspucaniji, a njegovom trećom trojkom Zvezda je stigla i do 20 poena razlike – 44:24.  U završnici četvrtine uspeva Partizan da umanji prednost rivala i na odmor se otišlo rezultatom 34:48.

Razigrali se crno beli u trećoj deonici, najviše Matijas Lesor i Kevin Panter. Iz minuta u minut Partizan je topio prednost rivala, da bi trojkom Jama Madar uz zvuk sirene na kraju treće deonici došao na samo -3.

Energija Partizana na startu četvrtine četvrtine im donosi ne samo preokret već uspevaju da dovedu do isključenja Fakunda Kampaca, koji je nakupio pet ličnih grešaka. Zvezda preko 5 minuta bez poena iz igre u četvrtom kvartalu, totalna nemoć u paklu Arene. Madar je delio asistencije, a Partizan na dva minuta do kraja odlazi na ogromnih +13.

Matijas Lesor je sa 27 poena i osam skokova bio najbolji u ekipi Partizana, Zek Ledej ga je pratio sa 17 poena i tri skoka, a Egzum je upisao 10 poena i četiri asistencije.

U Zvezdi, Kampaco je ostao na 21 poenu Luka Mitrović je završio meč sa 13, a Ben Bentil sa 10 poena i pet skokova.

Posle ovog duela Partizan imaju učinak od 19-2, dok Zvezda ima skor 17-3 i meč manje zbog odloženog gostovanja Cedevita Olimpiji u Ljubljani.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE