Obradović posle velike pobede oktrio najvažniji trenutak meča

Košarkaši Partizana pobedili su Zvezdu u okviru 21. kola ABA lige rezultatom 92:81.

Nakon meča, na konferenciji za medije svoje utiske izneo je i trener Partizana, Željko Obradović.

 –Gledali smo dva različita poluvremena. U prvom smo igrali bez energije, bez pameti, statično. Primili smo mnogo lakih poena. Pokušao sam da promenim odbranu, ali informacije koje sam davao igračima nisu dopirali do njih. Na poluvremenu, probao sam na veoma miran način da im objasnim gde su im greške i tražio sam od njih da i oni pričaju, da i oni kažu šta treba da se promeni. Nekoliko njih je ustalo, analizarili smo svi, uključili su svi. U drugom poluvremenu, najvažniji trenutak je ukradena lopta i trojka Madara u isteku vremena. Ali, takve dve trojke je dao i Kampaco, rekao je trofejni trener.

-Čestitam ekipi, na velikoj borbi i karakteru shvatili smo kako treba da igramo odbranu i to smo primenili. Potrošnja energije je ogromna i već sutra počinjemo da se bavimo Efesom.

Na izjavu trenera Zvezde da Partizan zna da će ih Zvezda pobediti, Obradović je rekao.

-Nikad nisam dozvolio da pričam unapred. Ja verujem u svoj tim. U Evroligi je trenutak gde zavisi od nas samih. Raspored je težak. U AdmiralBet ABA ligi imamo pobedu više, sad treba da odbranimo prednost domaćeg terena. U plej-ofu se zna, energija, želja i hladna glava. Ponavljam, nećete čuti od mene da pričam o tome šta drugi misli, rekao je on. 

Obradović je imao kritike na Matijasa Lesora zbog svega što se desilo na samom kraju utakmice kada je gurnuo Petruševa. 

-Potrošnja energije je ogromna, ali eto, to je tako. Sutra moramo da se bavimo Efesom. Još jedna stvar, Lesor je neverovatan čovek, sa neverovatnom energijom koji daje neverovatne stvari ekipi. Međutim, to što je uradio na kraju je bespotrebno i ja kao trener želim da se izvinim igraču Crvene zvezde Filipu Petruševu. Da li je bilo nekih stvari pre toga, provokacija, ne znam. To svakako nije razlog da se onako reaguje“, rekao je Obradović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Podela bodova u derbiju kola (VIDEO)

Fudbaleri Rome i Juventusa remizirali su 1:1 u okviru 35. kola Serije A. Meč je počeo žustro. Već u 4....

POVEZANE OBJAVE