“Zbornaja” pronašla rešenje u Aziji!

Fudbalska reprezentacija Rusije je suspendovana od strane UEFA i FIFA od početka rata u Ukrajini, i od tada fudbalski savez te zemlje traži način da svoju selekciju uključi u neko takmičenje.

Već neko vreme se pominje da bi mogli da se priključe federaciji Azije, ali nailaze i na otpor u svojoj zemlji pošto klubovi Premijer lige Rusije žele da ostanu da igraju UEFA takmičenja.

Ipak, pošto se situacija ne menja pronašli su rešenje da igraju turnir u Uzbekistanu i Kirgistanu koji je pod okriljem aoscijacije Centralne Azije.

Ruski tim će učestvovati na turniru. Ovo je prvenstvo pod okriljem Centralnoazijskog fudbalskog saveza. Kako nam je saopšteno iz CAFA, FS Rusije se saglasio i potvrdio učešće na ovom turniru. U novembru prošle godine, kao što znate, održana je prijateljska utakmica između reprezentacija Tadžikistana i Rusije. Uoči ove utakmice potpisan je memorandum o saradnji između dva saveza, a sastanku je prisustvovao i generalni sekretar Centralnoazijskog fudbalskog saveza, portvrdio je portparol FS Tadžikistana Faridun Salijev.

Asocijaciju centralne Azije čine Avganistan, Iran, Kirgistan, Tadžikistan, Turkmenistan i Uzbekistan.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE