Džajić nakon što je izabran govorio o infrastrukturi, razvoju Superlige i naglasio šta je glavni cilj

Legenda srpskog fudbala i Crvene zvezde Dragan Džajić danas je i zvanično izabran za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije, posle višemesečne sage i brojnih odlaganja.

Hvala vam na poverenju koje ste mi ukazali izborom za predsednika FSS-a. Počastvovan sam činjenicom da sam dobio priliku da vodim srpski fudbal. Prihvatio sam ovaj izazov, jer smatram da znanjem i iskustvom mogu da pomognem. Možemo zajedno da rukovodimo srpskim fudbalom i podignemo ga na još viši nivo, počeo je Džajić svoje izlaganje nakon što je izabran.

On je istakao da u FSS ima dosta stvari koje dobro funkcionišu, ali i one koje bi trebalo promeniti.

Merilo rada Saveza u javnosti je reprezentacija, daćemo sve od sebe da postane redovan učesnik velikih takmičenja, Evropskog i Svetskog prvenstva, a potom i da napravi iskorak na njima posle dužeg vremena. Sada je prioritet plasman na Evropsko prvenstvo i da tamo ostvarimo uspeh, rekao je Džajić, pa dodao:

Želim da i u drugim oblastima budemo uspešni. Formirao sam tim kojem će biti zadatak da srpski savez napravi iskorak. Država u izgradnji infrastrukture pomaže koliko može, a razvoj treba usmeriti i na druge stadione, van Beograda. Svi sa nestrpljenjem čekamo izgradnju nacionalnog stadiona, istakao je novi predsednik FSS.

U svojim planovima ima i jaču Superligiu, što je pomenuo u sklopu plana razvoja mladih.

Želimo da radimo na razvoju svih regiona. Znam koliko imamo talentovane dece, ne smemo da dozvolimo da propadaju. Nisu svi potencijali koje imamo iskorišćeni u pravoj meri. Trudićemo se da ojačamo sve strukture Saveza, da takmičenje Superlige učinimo jačim, profitabilnijim. Želim da svakoj organizaciji u FSS dam punu autonomiju, ali će to značiti i da se traži odgovornost od njih. Sudijski organi će delovati samostalno, to potenciram jer je to uvek tema. Verujem ljudima u njoj, da to mogu, a Savez će biti brana koja će biti tu za njih, poručio je Džajić.

Istakao je i da je potrebno vreme kako bi se planovi realizovali.

Nemam čarobni štapić, ne obećavam kule i gradove, niti govorim da ću ja sve rešiti. Niti sam to obećao. Mogu da radim najbolje što znam, da dam svoje znanje i umeće, a vreme će pokazati kako će to izgledati. Ne završava se sve time ko je pobedio. Samo vas molim da na početku imate strpljenja, da iz svih uglova prvo sagledamo sve probleme, smatra Dćajić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BIO POVEZIVAN SA EVROLIGAŠEM: Selektoru Nemačke stigla unosna ponuda

Košarkaši Nemačke prošlog leta postali su prvaci sveta pobedom u finalu protiv Srbije 83:77. Do trijumfa su stigli bez poraza...

POVEZANE OBJAVE