MUNDIJAL PONOVO U AFRICI? Poznato koja država menja kandidaturu Ukrajine!

Fudbaleri Maroka bili su pravi hit na Svetskom prvenstvu koje je pre nepuna tri meseca završeno u Kataru, kada su osvojili četvrto mesto.

Na talasu velike popularnosti fudbala u ovoj zemlji kao posledici toga, Maroko će ponovo pokušati da se domogne domaćinstva Svetskog prvenstva.

Konkretno, pridružiće se zajedničkoj kandidaturi pirinejskim državama Španiji i Portugalu. Oni će tako zameniti Ukrajinu, koja je prvobito bila planirana za organizaciju Mundijala sa ove dve države.

Međutim, zbog rata u ovoj zemlji se ipak odustalo od takve ideje, pa će Maroko pokušati po šesti put – nakon 1994, 1998, 2006, 2010. i 2026. godine – da se domogne domaćinstva Mundijala.

Protivkandidati ovoj trojci će po svemu sudeći biti Saudijska Arabija, Egipat i Grčka sa jedne, kao i Urugvaj, Argentina, Paragvaj i Čile sa druge strane.

Do sada se Mundijal jedini put na afričkom tlu održao na potpuno suprotnom delu kontinenta, u Južnoafričkoj Republici, a sada će se najverovatnije u dve od tri kandidature naći i države sa severa ovog kontinenta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pomeraju se utakmice 33. kola Superlige!

Tokom uskršnjih praznika neće se igrati fudbal u Superligi. Umesto toga, 33. kolo elitnog domaćeg takmičenja počeće tri dana...

POVEZANE OBJAVE