OGLASIO SE DIREKTOR: Evroliga se proširuje, kolike su šanse da Dubai dobije predstavnika?

Već je prošlo dosta vremena otkako je legenda srpske i evropske košarke Dejan Bodiroga postao prvi čovek Evrolige, otkada su se intenzivirala brojna pitanja u vezi sa ovim takmičenjem.

Njegov prvi saradnik Maršal Glikman o tome je govorio u intervjuu za izraelski “Vala Sport”, u kom je jasno naglasio da će do proširenja broja klubova doći.

Nemam magični broj, ali 18 timova nije dovoljno, jasan je bio operativac najjačeg takmičenja u Evropi, pa zatim otkrio:

Sigurno je da sledeće sezone tim iz Dubaija neće igrati u Evroligi. Tu je posebna situacija. Ako vam sada do Tel Aviva treba četiri sata puta avionom, do Dubaija ćete leteti sedam sati. Nije to lako. Takođe, tamo nema istorije ni tradicije, nema lige, niti kluba, istakao je Glikman, koji smatra da nije realno očekivati da se evropska košarka navikne na klub iz Dubaija ni putem prethodnog nastupa u Evrokupu, kao u slučaju Londona.

U Evrokupu igraju klubovi sa malim budžetima i bilo bi teško tražiti od njih da lete u Dubai. Međutim, bilo bi lepo videti Dubai u evroligaškoj porodici, to bi bila i politička poruka. Uživam da gledam Grke i Turke zajedno na terenu, a bilo bi sjajno da vidim i kako Izraelci igraju protiv Arapa iz Dubaija, iskren je bio saradnik našeg Dejana Bodiroge.

A upravo bi London i Pariz, koji trenutno nastupaju u drugom po snazi takmičenju, trebalo da postanu deo elite u skorijoj budućnosti, ali bi se možda mogao očekivati i još neki tim iz Nemačke.

– Mislim da će London i Pariz u budućnosti biti u Evroligi. Iz istraživanja smo došli do zaključka da je moguće povećati tržište u Nemačkoj, Francuskoj i Engleskoj, nije krio Glikman.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Mitrović govorio o povredi: Kada se desila bio sam zabrinut

Najbolji strelac naše reprezentacije Aleksandar Mitrović povredio se u utakmici protiv Al Šababa, neposredno nakon što je postigao dva...

POVEZANE OBJAVE