APSOLUTNA DOMINACIJA: Italija ima tri kluba u četvrtfinalu Lige šampiona, ali u jednom segmentu su još bolji!

U sredu večeje kompletirana osmina finala Lige šampiona, a najviše predstavnika među osam najboljih ima Italija. Međutim, u jednom su segmentu još bolji.

U sredu se, nakon što je izbacio Ajntraht, Napoli pridružio Milanu i Interu u četvrtfinalu Lige šampiona, te će tako Italija imati tri predstavnika u ovoj fazi takmičenja.

To će biti po prvi put još od sezone 2005./06., a osim Italije, svoje predstavnike imaće i Nemačka (Bajern), Portugal (Benfika), Španija (Real Madrid) i Engleska (Čelsi i Mančester Siti).

Dominiraju italijani po broju klubova u četvrtfinalu. Ustvari, jedini italijanski predstavnik koji je ove sezone ispao iz Lige šampiona je Juventus, koji je takmičenje nastavio u Ligi Evrope.

Međutim, nije ovo segment u kojem su Italijani najbolji kada je u pitanju ovosezonsko izdanje Lige šampiona. O čemu je, zapravo, reč?

Italija će imati tri predstavnika u četvrtfinalu kada su klubovi u pitanju, ali, ako se do tada nešto senzacionalno ne promenii, imaće četiri predstavnika u vidu trenera.

Lusianu Spaletiju, Stefanu Pioliju i Simoneu Inzagiju pridružio se Karlo Anćeloti šef Real Madrida, koji je u sredu izbacio Liverpul.

Izvlačenje kuglica četvrtfinala održaće se u petak od 12 sati. Za razliku od osmine finala, ovo je potpuno slobodan žreb, tako da neće biti ograničenja ko može međusobno igrati, niti će biti nosioca.

Takođe, biće ovo zadnje izvlačenje kuglica Lige šampiona ove sezone, jer će odmah biti napravljen kostur do finala, te će se znati pobednici kojih četvrtfinalnih dvoboja će odmeriti snage u polufinalu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real Madrid šokirao Siti na Etihadu i obezbedio plasman u polufinale LŠ (VIDEO)

U revanš meču četvrtfinala Lige šampiona Real Madrid pobedio je Mančester siti psole penala. Posle 90 minuta bilo je...

POVEZANE OBJAVE