Infantino ne odustaje: Ne igra se dovoljno utakmica!?

Đani Infantino je dobio novi mandat na čelu FIFA.

On će, prema najavama, nastaviti da reformiše fudbal u skaldu sa modernim tendencijama i tražiće da se u kalendar uvrsti još više utakmica.

U stvari, u većini delova sveta fudbal se ne igra dovoljno. Potrebno nam je mnogo više, a ne manje takmičenja. Želimo da se fudbal razvija širom sveta. Razmišljamo o organizaciji Svetskog klupskog prvenstva za žene i Fifine Svetske serije u martu, na svake dve godine, kada su ekipe slobodne od kvalifikacija, rekao je Infantino.

Zanimljivo je da je za termin kooji je pomenuo, UEFA organizovala Ligu Nacija.

On je takođe najavio da će se razgovarati o potencijalnom uvođenju “seleri kepa”, odnosno ograničenja budžeta koji bi klubovi mogli da troše na plate igrača, po uzoru na sistem u američko sportu.

Moramo da unapredimo naša pravila i Fifin status. Nastavićemo da razvijamo našu vladavinu dobrih principa. Pazićemo na sistem transfera, možda razgovarati o unapređenju transparentnosti kada su u pitanju obeštećenja i plate za igrače. Možda će biti neophodno uvesti ograničenje, moramo da počnemo da mislimo o načinima na koji bismo to mogli da izvedemo. Razgovaraćemo sa svim akterima i videćemo šta možemo da uradimo, rekao je predsednik FIFA.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SENZACIJA: Brozović se vraća u evropski fudbal i to u velikana koji se želi vratiti na stare staze slave?!

Marcelo Brozović bi nakon samo jedne sezone u Saudijskoj Arabiji mogao vratiti na Stari kontinent i to u klub...

POVEZANE OBJAVE