Makabi pretekao Baskoniju, Valensija srušila Fener, Real se izvukao protiv Armanija!

U okviru derbija 29. kola Evrolige, košarkaši Makabija pobedili su Baskoniju u Tel Avivu sa 93:79.

Domaći tim je uspeo da ostvari pobedu i pretekne Baskoniju na tabeli Evrolige. Vejd Boldvin je blistao za Makabi sa 24 poena, Lorenzo Braun je odigrao važnu ulogu pokrenuvši ekipu u drugoj deonici. Ubacio je 17 poena. U Baskoniji – 17 poena Darijusa Tompsona.

Makabi ima identičan skor kao i Partizan – 16:13, Baskonija pada na osmo mesto sa 15:14. 

Valensija je savladala Fenerbahče rezultatom 82:80 i ostala u trci za Top 8.

Marko Gudurić je odigrao fantastično i ubacio 23 poena uz 5 asistencija, 2 skoka, 2 ukradene lopte i indeks 23, dok je 19 imao Džonatan Motli, Hejs-Dejvis 11, 10 Tajler Dorsi, a Vilbekin tek 7 poena i 3 od 10 iz igre.

U redovima Valensije sjajan je bio Dubljević sa 18 poena i 7 skokova i poništio ovaj sjajan meč Marka Gudurića, dok je 15 imao Džered Harper, a 9 Kris Džons.

Oni sada imaju identičan broj pobeda kao Anadolu Efes koji je nešto ranije u toku dana izgubio od Partizana, a crno-beli su na skoru 16-13.

Košarkaši reala uspeli su da slomiju otpor snažnog Armanija na svom terenu, a rezultat na kraju meča je bio 91:87. Tokom većeg dela meča je viđen egal, ipak finiš je pripao Realu koji je bio mirniji i na staloženost Džanana Muse dospeo do pobede. Imao je Armani napad za izjednačenje posle poena Johanesa Fojtmana. No, kada je Nejpir ubacio loptu iz auta, Fojtman je nagazio liniju i sve nade Armanija o top 8 su pale u vodu.

Sjajan je bio Džanan Musa sa 27 poena, Šabaz Nejpir u Armaniju 17 poena i osam asistencija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OSTAO BEZ TRENERA: Ova stvar je ubrzala rastanak Đokovića i Ivaniševića

Srpski teniser Novak Đoković u nastavak sezone ulazi bez trenera. Nakon skoro pet godina, prekinuo je saradnju sa Goranom Ivaniševićem....

POVEZANE OBJAVE