“Večiti” u Evroligi i naredne sezone? Beogradski velikani im otvorili oči, žele više tradicionalnih klubova

Evroliga je na prekretnici kojim smerom treba da krene.

Ono što je sigurno je da će ići ka putu proširenja lige, pitanje je samo sa kojim klubovima će to uraditi.

Ono što se pominjalo prethodnih meseci da će Dubai ući u Evroligu je otpalo, barem za sada, kao ideja iz više razloga. Klubovima to putovanje bilo skupo, a pitanje je da li bi klub iz jedne ne baš košarkaške sredine bilo šta doneo ligi osim sponzorstva.

Evroliga je održala sastanak sa FIBA i kako se prenose vesti sa sastanka, atmosfera između dve strane je bolja, ali i dalje su podeljeni oko mnogih stvari.

Evroliga se kao ključevima proširenja okreće Londonu i Parizu, a takođe će raditi na tome da uključi tradicionalne evropske klubove u sistem.

Kao primer zbog čega to rade je učešće i Crvene zvezde i Partizana ove sezone i čitave atmosfere koje prati dva beogradska kluba kad igraju između sebe, ali i sa ostalim rivalima u Evroligi.

Da li je ovo nagoveštaj da će oba tima, bez obzira na rezultat u ABA ligi, biti učesnici i naredne godine to još ne znamo, ali prema izveštajima trebalo bi da znači da će prema sadašnjem pogledu na tabelu Monako ući u plej of i da će ostati u Evroligi i naredne godine. Kako sada stvari stoje mesto bi trebala da izgubi Valensija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SKLOPLJEN DOGOVOR: La Liga će se igrati i van Španije!?

Pre nekoliko dana Real Madrid je sa 3:2 pobedio Barselonu u El Klasiku. Sada su u odličnoj poziciji da obezbede...

POVEZANE OBJAVE