Vezenkov učinio uslugu Partizanu, Monako bolji od Virtusa!

U okviru 29. kola Evrolige košarkaši Monaka savladali su ekipu Virtusa rezultatom 81:68, dok je u drugom susretu odigranom u ovom terminu Olimpijakos bio bolji od Žalgirisa rezultatom 74:72.

Tim iz Kneževine je do četvrte uzastopne pobede vodio Eli Okobo sa 21 poenom i po pet skokova i asistencija, Džordan Lojd je dodao 15 poena, a Donta Hol je upisao 13 poena i sedam uhvaćenih lopti.

Džordan Miki je bio najefikasniji u gostujućoj ekipi sa 14 poena, Avudu Abas je postigao 12, dok je srpski igrač Miloš Teodosić zabeležio 10 poena i osam asistencija.

Olimpijakos je imao čak 12 poena prednosti po ulasku u poslednju deonicu, pa i 14 nešto kasnije, ali greškama u odbrani su supeli da ispuste prednost i Žalgiris se vraćao u egal.

Butkevičijus i Ulanovas su propuštali šanse u završnici, ali na suprotnoj nije Saša Vezenkov. U stilu Nikole Jokića, korner, iz okreta s jedne noge i pogodak koji je rešio pitanje pobednika na šest sekundi pre kraja.

Žalgiris je tako propustio priliku da se izjednači sa Partizanom na 6. mestu, te su van zone Top 8 u ovom trenutku, ali sa vrlo dobrim izgledima da se tamo nađu. 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE