Zvezda se nije predala do kraja, ali ostala bez pobede, Kalinić presudio bivšem klubu

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Barselone po drugi put ove sezone, pošto je katalonski klub bio bolji u 29. kolu Evrolige u Blaugrani sa 85-79.

Prvi meč u Beogradu između ova dva tima tim Šarunasa Jasikevičijusa dobio je na veoma kontroverzan način, kada je meč u produžetak odveo Mirotić trojkom posle nagažene aut-linije. Ovog puta je sve bilo mnogo čistije, a crveno-beli su pružili dobru partiju pre svega u šuterskom segmentu. Ipak, nisu izdržali do kraja iako su se više puta vraćali u utakmicu.

Naš tim je sada na učinku od 12 pobeda i 17 poraza, i sve su manje šanse da se domogne plejofa elitnog evropskog takmičenja.

Domaćin je otvorio meč trojkom Abrinesa i bio u prednosti gotovo tokom čitave prve deonice, izuzev kada je Vildoza pogodio dodatno bacanje za 5-5 u uvodnoj fazi. Najveća prednost koju je španski tim dostigao bila je 15-9 posle poena Tomaša Satoranskog na nešto više od 4 i po minuta do isteka prvog kvartala.

Nisu crveno-beli dozvolili da se Barselona odlepi i stekne značajniju prednost već u ovom delu, pa je Kampaco vratio na samo 2 poena manjka u poslednjem minutu.

Na startu drugog dela igre viđena je serija tima Duška Ivanovića od 8-2, pa je došlo do potpunog preokreta i prednosti gostiju od 25-20, zahvaljujući poenima pod košem Petruševa i Mitrovića.

Međutim, usledio je odgovor u vidu kontraserije od 11-1, najviše zahvaljujući Mirotiću, kada je njegov tim poveo sa 31-26, nakon čega su po trojku razmenili Nikola Ivanović sa jedne, odnosno Aleks Abrines sa druge strane.

Na minut i 9 sekundi do kraja poluvremena Abrines svojom četvrtom trojkom (100% uspešnosti) donosi novu najveću prednost (40-31), ali je na sjajan način uzvratio iskusni Stefan Marković, dok je potom Mitrović postavio rezultat od 40-36 u korist Barselone na polovini utakmice.

Drugo poluvreme počelo je neefikasno ali je posle nekog vremena poentersku apatiju prekinuo trojkom Satoranski, a potom je još jednu vezao Mirotić, što je bilo dovoljno za prvo dvocifreno vođstvo na meču od 46-36.

Raspucao se u ovom delu Fakundo Kampaco i ubacio čak tri trojke, pa je uz jednu Markovića Zvezda ubrzo prišla na samo 2 poena zaostatka (50-48), kada je Kampacu na poslednji šut iz daljine uzvratio istom merom sunarodnik i kolega po poziciji Laprovitola.

U završnom minutu pretposlednjeg perioda konačno Zvezda posle dužeg vremena dolazi do novog izjednačenja poenima Vildoze za 57-57, što je bio i rezultat sa kojim se ušlo u poslednju četvrtinu.

Domaći tim je mnogo bolje otpočeo odlučujući period i trojkom Mirotića došao do vođstva od 65-59, kada je Duško Ivanović bio prinuđen da zatraži tajmaut. To ipak nije pomoglo, pa je uskoro usledio još jedan posle Kalinićevih poena i bezidejnosti u napadu srpskog tima. Posebno je u ovoj fazi efikasan bio Jan Veseli, bilo igrom u odbrani ili efikasnošću u napadu.

Ipak, nije ni tu bio kraj. Posle trojke Petruševa i poena Kampaca iz slobodnih bacanja, srpski tim je prišao na samo 2 poena manjka, kada je Lazarević promašio čist zicer pod košem za izjednačenje na nešto više od dva minuta do kraja. To je kaznio Jakubaitis koji je pogodio važne poene u završnici, pa nije pomogla ni nova trojka Kampaca.

Upravo je bivši košarkaš Zvezde i srpski reprezentativac Nikola Kalinić presudio utakmicu pogotkom za tri poena na 50 sekudni do kraja.

Uzalud je Kampaco bio najefikasniji sa 24 poena, na šta je dodao i 4 asistencije, uz šut za tri 4/9 (44,4%). Pored njega u Zvezdi su se istakli visoki igrači. Filip Petrušev postigao je 12 poena, uz 6 skokova i 2 asistencije, Bentil 11 poena uz 7 skokova i 2 završna dodavanja, a Luka Mitrović je imao gotovo identičan skor kao saigrač iz Gane, uz jedan skok manje.

Kod pobednika je najefikasniji bio Nikola Mirotić sa 21 poenom, 5 skokova i asistencijom, Jan Veseli je imao skoro isti skor, uz skok više od krilnog centra, a njegov sunarodnik Tomaš Satoranski je upisao 13 poena, 2 skoka i 5 asistencija. Aleks Abrines je imao poen manje.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milojević o Dudićevoj izjavi: Tako ne mogu da se ponašaju

Trener Radničkog Feđa Dudić govorio je u emsiji "Indirektno" na K1 televiziji o ubedljivom porazu od Zvezde na stadionu...

POVEZANE OBJAVE