Stevanović otkrio najveći problem Srbije posle bruke protiv Gruzije

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović je zamenio na toj poziciji Dejana Savića prošle godine, a sada je sa našim timom uspeo da izbori plasman na finalni turnir Svetskog kupa.

Srbija je slavila protiv Australije, Crne Gore i Španije, dok je poražena od Gruzije i Grčke. „Delfine“ na leto očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, finalni turnir Svetskog kupa i Svetsko prvenstvo u razmaku od mesec dana.

– S obzirom da je kvalifikacioni turnir Svetskog kupa usred klupske sezone i da smo imali samo osam treninga na pripremama, zadovoljan sam kako smo izgledali od drugog poluvremena duela sa Grčkom. Ispunili smo trenutni cilj odlaskom na finalni turnir Svetskog kupa, ali nam je to još više skratilo broj dana priprema preko leta s obzirom na to da nas i čekaju kvalifikacije za učešće na Evropskom prvenstvu i to neposredno pred put u Ameriku, rekao je Uroš Stevanović.

Uočio je selektor jedan veliki problem tokom turnira u Crnoj Gori.

– Rekao sam da smo od drugog poluvremena sa Grčkom delovali u pravcu kojem težimo. Daleko je to on našeg maksimuma, ali obrisi neke koncepcije mogu da se naslute. Treba nam pre svega vremena za trening kako bi uspostavili sistem i koncepciju igre koju želim. Nažalost, samo dvojica, trojica igrača imaju u svojim klubovima uloge koje od njih očekujem u reprezentaciji. To jeste otežavajuća okolnost i zbog toga stalno naglašavam da nam je potrebno vreme da bi sve izgledalo kako želimo.

Poraz u poslednjem kolu od Gruzije ga ne brine mnogo, ali „delfini“ ne smeju to sebi da dozvole.

– Utakmica sa Gruzijom je bila peta u sedam dana i mislim da to nije normalno. Bili smo potpuno ispraženjeni, psihički i fizički posle tri derbia sa Grčkom, Crnom Gorom i Španijom. To ne opravdava rezultat protiv Gruzije, pogotovo igrače koji su imali manju minutažu u prethodnom delu turnira. Od predviđenih 18 igrača u Podgorici ih je bilo 17 i svi su dobili šansu.

Stevanović je otkrioi kako će izgledati pripreme srpske vaterpolo reprezentacije pred burno leto.

– Nisam video da igrači imaju manjak samopouzdanja, video sam ogromnu rešenost, motiv, želju, volju i energiju da pokažu da rezultati od prošlog leta nisu realnost za ovu reprezentaciju. Na svakom treningu i utakmicu daju maksimum i to je jedini ispravan put za dalje, završio je Stevanović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POČEO JE SPEKTAKL: Ovako su Grobari pozdravili ljubimce pred Olimpijakos (VIDEO)

Košarkaši Partizana u ovim trenucima su počeli duel 32. kola Evrolige protiv Olimpijakosa. Crno-beli se bore za plej-in. Pirejcima meč...

POVEZANE OBJAVE