Ristić i Rasel na korak do dabl-dabla, Gudurić solidan u derbiju (VIDEO)

Košarkaši Galatasaraja savladali su Tofaš sa 83-81 na gostovanju u sklopu 21. kola turske Superlige.

Galatasaraju ove sezone ne ide dobro ni u Ligi šampiona ni u domaćem prvenstvu, a i danas su lako mogli da ispuste 16 poena prednosti koliko su vodili na kraju treće četvrtine.

Srpski reprezentativac Dušan Ristić bio je na korak od dabl-dabl učinka u pobedničkom timu sa 11 poena i 9 skokova.

Pored njega, istakli su se i Megi sa 26 poena, 2 skoka i 3 asistencije, kao i Kabaka sa 20 poena i po 2 skoka i asistencije. Nadomak dabl-dabla bio je i doskorašnji igrač Mornara Deron Rasel, koji je upisao 13 poena, 9 asistencija i 4 skoka.

U Tofašu je Tajler Enis postigao 18 poena, uz 7 asistencija i 6 skokova (njegov brat Dilan nije igrao za goste pa je izostao zanimljiv duel), dok je Bubakar Ture imao dabl-dabl sa 16 poena i 10 skokova, uz 2 završna dodavanja.

Galatasaraj je sada na sedmom mestu tabele sa 9 pobeda i čak 12 poraza.

Fenerbahče je u okršaju koji se nekada karakterisao kao derbi bio bolji od Bešiktaša – pretposlednjeg tima na tabeli – na svom parketu sa 95-80.

Najefikasniji u pobedi ubedljivo je bio Najdžel Hejs sa 30 poena, a falio mu je samo jedan skok za dabl-dabl. Srpski košarkaš Marko Gudurić bio je solidan sa 7 poena, 3 skoka i 2 završna dodavanja.

U Bešiktašu je Ušer zabeležio 22 poena i 7 skokova, Frimen 16 poena i 3 asistencije, a Džekson 14 poena, 5 skokova i 4 završna dodavanja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE