Novi tripl-dabl Jokića, dvocifren i Bogdanović, poenterski obračun Bukera i Gildžus-Aleksandera (VIDEO)

U evropskom NBA terminu večeras su odigrane tri utakmice, a u svima su igrali timovi u kojima nastupaju srpski košarkaši.

Lider zapadne konferencije Denver Nagetsi savladali su Bruklin Netse kao gosti sa 108-102, uz još jedan tripl-dabl MVP-ja lige Nikole Jokića.

Naš centar je zabeležio učinak od 22 poena, 17 skokova i 10 asistencija. Majkl Porter Džunior bio je nadomak dabl-dabla sa 29 poena i 9 skokova, na šta je dodao i 3 završna dodavanja, dok je Džamal Marej uz 25 poena upisao i 8 asistencija.

Na suprotnoj strani je Majkl Bridžis bio najefikasniji sa 23 poena, Klekston je zabeležio 19 poena i 8 uhvaćenih lopti, a Džonson 14 poena, 6 skokova i 2 asistencije.

Manje uspešni su bili Atlanta Hoksi našeg Bogdana Bogdanovića, koji su poraženi na gostovanju San Antonio Sparsima, pretposlednjoj ekipi zapadne konferencije, sa 126-118.

Srpski bek je za 22 minuta u igri ubacio 13 poena, uz 2 skoka i jednu asistenciju. Dižonte Marej je postigao 22 poena, uz 8 asistencija i 6 skokova za Hokse, dok je Okongvu upsiao 17 poena i 7 skokova. Tre Jang za 29 minuta na parketu nije zabeležio dvocifreni učinak, pošto je stao na 9 poena, 4 skoka i 6 završnih dodavanja.

U pobedničkom timu su Keldon Džonson (12 skokova, 5 asistencija) i Devin Vesel (2 skoka, 3 asistencije, 3 ukradene lopte, blokada) upisali po 29 poena.

Oklahoma Siti Tanderi su iznenadili Finiks Sanse pobedom od 124-120, ali naš Aleksej Pokuševski još uvek ne igra posle povrede.

Devin BUker pružio je neverovatnu partiju sa 46 poena, uz 3 skoka, dok mu je na drugoj strani parirao Šej Gildžus-Aleksander sa 40 poena, na šta je dodao i 5 skokova i 4 asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Sjajne vesti za Real pred meč sa Bajernom!

Kako je danas izjavio trener Reala Karlo Anćeloti, golman Real Madrida Tibo Kurtoa, odsutan sa terena više od osam...

POVEZANE OBJAVE