Novi tripl-dabl Jokića, dvocifren i Bogdanović, poenterski obračun Bukera i Gildžus-Aleksandera (VIDEO)

U evropskom NBA terminu večeras su odigrane tri utakmice, a u svima su igrali timovi u kojima nastupaju srpski košarkaši.

Lider zapadne konferencije Denver Nagetsi savladali su Bruklin Netse kao gosti sa 108-102, uz još jedan tripl-dabl MVP-ja lige Nikole Jokića.

Naš centar je zabeležio učinak od 22 poena, 17 skokova i 10 asistencija. Majkl Porter Džunior bio je nadomak dabl-dabla sa 29 poena i 9 skokova, na šta je dodao i 3 završna dodavanja, dok je Džamal Marej uz 25 poena upisao i 8 asistencija.

Na suprotnoj strani je Majkl Bridžis bio najefikasniji sa 23 poena, Klekston je zabeležio 19 poena i 8 uhvaćenih lopti, a Džonson 14 poena, 6 skokova i 2 asistencije.

Manje uspešni su bili Atlanta Hoksi našeg Bogdana Bogdanovića, koji su poraženi na gostovanju San Antonio Sparsima, pretposlednjoj ekipi zapadne konferencije, sa 126-118.

Srpski bek je za 22 minuta u igri ubacio 13 poena, uz 2 skoka i jednu asistenciju. Dižonte Marej je postigao 22 poena, uz 8 asistencija i 6 skokova za Hokse, dok je Okongvu upsiao 17 poena i 7 skokova. Tre Jang za 29 minuta na parketu nije zabeležio dvocifreni učinak, pošto je stao na 9 poena, 4 skoka i 6 završnih dodavanja.

U pobedničkom timu su Keldon Džonson (12 skokova, 5 asistencija) i Devin Vesel (2 skoka, 3 asistencije, 3 ukradene lopte, blokada) upisali po 29 poena.

Oklahoma Siti Tanderi su iznenadili Finiks Sanse pobedom od 124-120, ali naš Aleksej Pokuševski još uvek ne igra posle povrede.

Devin BUker pružio je neverovatnu partiju sa 46 poena, uz 3 skoka, dok mu je na drugoj strani parirao Šej Gildžus-Aleksander sa 40 poena, na šta je dodao i 5 skokova i 4 asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŽIVE SAN O LIGI ŠAMPIONA: Montilivi će biti pun za Barsu!

Fudbaleri Đirone igraju nestvarnu sezonu koja još uvek nije završena. Vode borbu za drugo mesto sa Barselonom, dok Real polako...

POVEZANE OBJAVE