Zvezda se rutinski vratila na pobednički kolosek

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u hali “Aleksandar Nikolić” Studentski centar sa 90-70, u okviru 22. kola regionalne ABA lige.

Tako se tim Duška Ivanovića vratio na pobednički kolosek posle dva vezana poraza u ovom takmičenju, od Cibone i Partizana.

Prva četvrtina bila je ujednačena i timovi su se konstantno smenjivali u vođstvu, ali je Stefan Marković trojkom na 20 sekundi do isteka ovog dela trojkom doneo prednost od 29-26.

Posle serije pogođenih slobodnih bacanja crveno-beli su se na oko dva i po minuta do kraja poluvremena odvojili na najveću prednost od 13 poena, ali je mladi Ivišić poenima na ulasku u poslednji minut smanjio na jednocifren minus (46-37), što je bio i konačan ishod posle prvih 20 minuta, jer nije bilo poena čitav minut nakon toga.

Posle nešto više od pet i po minuta igre u drugom poluvremenu dvocifrenu razliku je vratio Kampaco posle pogođene trojke, što je održavano lagano, a do nove najveće prednosti na utakmici došlo je posle poena Vildoze i Ivanovića, kada je domaćin vodio sa 70-54.

Poeni pod košem Kuzmića i Mitrovića doneli su srpskom timu velikih +20 (80-60) negde na polovini poslednjeg kvartala, kada je bilo jasno da Studenti neće moći da se vrate u meč, iako su ubrzo usledile trojke Danila Ivanovića i Flečera Megija.

Najveću prednost na utakmcici dodatno je uvećao Kampaco u završnici kada je ubacio dalekometnu trojku za 90-68.

Kampaco je ponovo bio najistaknutiji pojedinac sa 23 poena, 7 asistencija i 2 skoka, a pored njega je dvocifren broj poena u redovima pobednika imao samo još Stefan Marković – 11. Vildoza je ubacio 9, a Petrušev i Kuzmić (8 skokova) po poen manje.

U crnogorskom sastavu je naš Danilo Tasić ponovo bio najbolji sa 16 poena, 2 skoka i 3 završna dodavanja, Megi je imao 14 poena i 4 asistencije, a talentovani Tomislav Ivišić je uz 10 poena imao i 7 uhvaćenih lopti.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VEROVAO JE U SVOJU ODLUKU: Klop izabrao Nunjeza pre Nkunkua!

Fudbaleri Liverpula izgubili su od Evertona sa 2:0 i umanjili šanse za titulu Premijer lige u samoj završnici trke. Ove...

POVEZANE OBJAVE