Stojković o Bajčetiću, Samardžiću i Džajiću

Selektor reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi obratio se danas medijima povodom utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Novinare je zanimalo i mišlenje slektora o nedavnim izborima u Fudbalskom savezu Srbije.

– Kao što znate, ja se nisam bavio izborima niti je to moj posao, ko god želeo da me uvuče u tu priču. Ja znam šta je moj deo posla i fokusiran sam da ga odradim najbolje što mogu. Bio sam na skupštini da ispoštujem Savez. Lepo je biti deo fudbalske Srbije kada je u pitanju najviši organ. Ja tu pokazujem samo respekt prema FSS. Mislim da je dobro da se stvorilo rukovodstvo, da ćemo imati stabilnu organizaciju. Što se odnosa sa predsednikom tiče, tu nema nikakvih problema.

Stojković je objasnio i u kakvim je odnosima sa novim predesednikom Draganom Džajićem.

– Mi nikada nismo bili u svađi. Nismo imali komunikaciju, ali tako možete sa nekim 10 godina i da sve bude u redu.Očekujem da sve bude u redu i da svako radi svoj posao.

O fudbaleru Liverpula Bajčetiću, Stojković je rekao.

– Sve ovo što se dešava prebrzo je došlo za jednog klinca od 18 godina. Znate celu priču za njega majka je iz Španije, otac je naš… Obavio sam razgovor naravno. Ono što je moje lično mišljenje on nije spreman u ovom momentu da igra ni za Španiju ni za Srbiju. Nećemo se predati. Videćemo kakve će odluka da bude, jasan je selektor Srbije. 

Srbija ima i novog reprezentativca, fudbalera Udinezea, Lazara Samardžića.

– Uspel smo da rešimo, neću reći problem, ali takvog talenta da ispred Nemačke izabere Srbiju. Na njemu je sada da to opravda. Ali nemojmo da očekujemo od njega da za nas pusti kišu, rekao je Piksi i dodao:

-Znate kako, vi ste već o tome pisali i to je negde 90 odsto istina. Naš kontakt sa Samardžićem traje duži period. Međutim, ja sam neko ko ne želi da stvara pritisak nikome. Pre godinu sam otišao da gledam utakmicu Udinezea i Milana. Ja sam otišao ne zbog Milana nego zbog Samardžića da se uverim u njegove kvalitete. Pred kraj godine smo imali još jedan kontakt, da se pred kvalifikacije u martu čujemo i vidimo. Sa svoje strane sam uradio sve što sam mogao, razgovarajući sa njim i sa njegovim ocem. Mislim da je to lepa stvar za srpski fudbal i da će njemu biti lepo kada bude deo našeg tima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE