EK: Budućnost doživela pravi debakl, Cedevita Olimpija nastavila niz poraza (VIDEO)

Večeras su od tri utakmice koje su odigrane u Evrokupu na dve nastupili predstavnici regionalne ABA lige, ali se nisu proslavili, štaviše.

Košarkaši Budućnosti doživeli su pravi debakl u svojoj “Morači” pošto su poraženi od Gran Kanarije, prvoplasirane u grupi B, sa 94-69.

Neslavan ishod za tim Vlade Jovanovića najavljen je već u prvoj deonici koju je crnogorski tim izgubio sa 24-11.

U timu sa Kanarskih Ostrva su poeni bili savršeno rapsoređeni. Salvo i Šurna su ubacili po 16 poena, Brusino 14, Albisi 11, a Benite poen manje.

Domaćinu je uzalud bilo i 25 peona Erika Grina, koji je tako bio ubedljivo najefikasniji akter ovog meča. On je bio jedini sa dvocifrenim učinkom u svom timu.

Budućnost je sada na šestom mestu grupe B sa 9 pobeda i 8 poraza, i svakako ima obezbeđenu kartu za nokaut fazu.

Sa druge strane, Cedevita Olimpija je jedan od tri najgora tima u ovom takmičenju, pošto je i dalje na samo tri pobede i zauzima poslednje mesto u grupi A, a jasno je da nema izgleda za plasman u osminu finala.

Danas su poraženi na gostovanju Breši sa 84-82.

Tako su uzalud dva najefikasnija igrača na utakmici bili bekovi ljubljanske ekipe Džoš Adams sa 19 i Jogi Ferel sa poenom manje.

Kod pobednika je Keni Gebrijel bio nadomak dabl-dabla sa 13 poena i 9 skokova, Odijase i Petrućeli su imali po poen manje, dok je iskusni De la Vale upisao 11 poena, 2 skoka i 6 asistencija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NOVI SKANDAL U SRPSKOJ KOŠARCI: Srpski košarkaš suspendovan zbog korišćenja kokaina

Nakon što je zbog nameštanja utakmica izrečena doživotna suspenzija Marku Radonjiću, nekadašnjem košarkašu FMP-a i Borca, novi skandal potresa...

POVEZANE OBJAVE