Hrvatski košarkaš tvrdi: Zvezda za 800.000 evra kupila Evroligu od Cibone

Najveće iznenađenje od postojanja Evrolige napravila je Cibona. Zagrepčani su kao autsajderi stigli u Beograd te 2014. godine na završni turnir regionalnog takmičenja i osvojili prvu titulu na Jadranu.

Cibona je u polufinalu savlada Crvenu zvezdu, da bi u finalu savladala Cedevitu. Imao je tim iz Zagreba mogućnost da zaigra Evroligu ali se tu svašta izdešavalo.

Povodom toga proslavljeni jugoslovenski košarkaš Franjo Arapović dao je zanimljivu izjavu  za podkast ProSport.

Oni  prodaju Evroligu Zvezdi, a mi znamo da je prodana. Sad taj čovek koji je najviše uzeo pravi apartmane na Krku, pet apartmana. Mislim sve se zna. Otvorimo to. Gledam televiziju gde predsednik Zvezde, Nebojša Čović, koga pita novinarka kako je dobila informaciju da su pre dva dana u Ljubljani od Cibone kupili Evroligu za 800.000 evra, a on kaže to je puno manje od 1.200.000 koliko je tražio ULEB. I šta sad?, zapitao se Franjo Arapović u podkastu ProSport.

Umesto Cibone u Evroligi zaigrala je Crvena zvezda, iako su posle osvojene regionalne titule u Skupštini grada Zagreba tvrdili da će biti novca za najveći hrvatski klub da zaigra u elitnom takmičenju.

Nikoga nije briga za Cedevitu što je otišla. Oni srećni, ali zašto niko nije pitao. Ne znam da li se sećate, gradska Skupština izglasa ekstra proračun za nastup Cibone u Evroligi. Biće para da se igra Evroliga. Sedam dana kasnije igra Zvezda umesto Cibone. Vratite mi vi, ko je bio trener Cibone, koliko je bio trener i koliko mu je sin bio trener nakon toga. Samo nek ljudi malo otvore ko je bio trener u Ciboni i kasnije sin. Taj je bio domaćin večere u Ljubljani.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE