Odličan Ristić nedovoljan, novi poraz Galatasaraja, istakao se bivši igrač Borca i FMP-a (VIDEO)

Košarkaši Galatasaraja poraženi su na gostovanju francuskom Limožu sa 69-60 nakon produžetka, u pretposlednjem kolu grupe K košarkaške Lige šampiona.

Timovi su se čitavim tokom utakmice smenjivali u prednosti, pa ne čudi da je duel odlučen u produžetku, gde je domaćin ipak bio daleko bolji i čak u jednom trenutku po prvi put stekao dvocifreni višak na ovoj utakmici.

Ponovo je dobru partiju odigrao srpski reprezentativac Dušan Ristić, kome je falio skok za dabl-dabl učinak, uz 11 poena i dve blokade. Nije međutim na ovom meču uspeo da ubaci nijednu trojku iz tri pokušaja.

Efikasniji od njega bio je samo bivši košarkaš Mornara Deron Rasel, koji je stigao u tim ove sezone u slično vreme kada i srpski centar. On je postigao 13 poena, ali uz katastrofalan procenat od samo dva ubačena šuta iz igre, iz 12 pokušaja. Mihajmin Mustafa je takođe ubacio 11 poena.

U pobedničkom timu je najefikasniji bio bivši igrač čačanskog Borca i FMP-a Brajs Džons sa 13 poena, na šta je dodao i 6 skokova i 4 završna dodavanja. Isti broj poena imao je i Desi Rodrigez.

I pored ovog poraza u duelu dva razočaranja sezone, Galata ostaje na trećem mestu ispred današnjeg rivala sa pobedom više, ali bez izgleda za plasman dalje.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE