Samardžić otkrio zašto je odabrao Srbiju!

Fudbaler Udinezea Lazar Samardžić će uskoro debitovati za reprezentaciju Srbije i odradio je prvi trening pod komandom selektora Dragana Stojkovića.

On je rođen u Berlinu, prošao je sve omladinske selekcije Nemačke, trebalo je da na leto nastupa za U21 reprezentaciju te zemlje na Evropskom prvenstvu, ali je ipak odabrao državu odakle su mu roditelji.

 Samadržić je pisao na svom Instagram profilu.

– Poslednjih nedelja bavio sam se pitanjem koje mi je veoma važno, a tiče se moje sportske buducnosti. Posle brojnih razgovora sa porodicom, prijateljima, a posebno selektorom Draganom Stojkovicem, odlučio sam da igram za Srbiju, a time i za otadžbinu mojih roditelja. Moja porodica i ja smo izuzetno ponosni što sam dobio poziv, jer je to ujedno i nagrada za moja dostignuca, napisao je Samardžić na svom Instagram nalogu.

On je istakao da jedva čeka da debituje za Srbiju.

– Moj cilj jeste i ostaje plasman na EP 2024. godine. Pokazana mi je jasna perspektiva i osecaj da mogu odmah da odigram važnu ulogu. Spreman sam da dam sve od sebe i jedva čekam da prvi put budem na terenu sa timom,  dodao je Samardžić.

Ofanzivni vezista je na kraju zahvalio i Fudbalskom savezu Nemačke.

– Uvek mi je bila čast da budem deo reprezentacije Nemačke. Hvala vam na vremenu koje sam proveo u različitim selekcijama. Veliko hvala i poštovanje, posebno Antoniju Di Salvu, na poverenju. Naravno da cu i dalje držati palčeve za momke! Sada je vreme da se ostvari veliki san! Majko, Srbija zove,  zaključio je Samardžić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE