Fiorentina dve godine van Firence

Velike stvari se dešavaju u Firenci koji će odrediti budućnost Fiorentine.

Vlasnik Roko Komiso gradio jedan od najvećih trening centara u svetu “Viola Park”, a gradske vlasti su najzad dozvolile početak renoviranja Artemio Frankija.

Pošto su rešeni komplikovane birokratske procedure, u Firenci su došli “do tačke posle koje nema povratka” prenose lokalni mediji.

Tender za renoviranje stadiona će biti uskoro raspisan, a očekuje se da će trajati od leta 2024. godine do leta 2026. godine.

Za to vreme Fiorentina će morati da igra van Firence. Kao najlogičnija destinacija se spominje Ređo Emilija i Mapei stadion koj ispunjava sve uslove za igranje UEFA takmičenja. Upravo od toga da li će Fiorentina se plasirati u Evropu zavisi gde će igrati.

Kao druge destinacije se spominju Sijena, Parma, Modena dok Empoli je otpao pošto su gradske vlasti odbile mogučnost da dve ekipe koriste stadion Kastelani.

U isto vreme Milan je u završnim pregovorima oko novog stadiona i čini se da se stvari kreću ka tome da će Italija biti kandidat za neko naredno veliko takmičenje, pre svega za EURO 2032. godine.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE