KRAJ BAJKE U PAZARU: Otišli kapiten i prvi čovek kluba, novi trener odbio da dođe

Fudbalski klub Novi Pazar ima sezonu iz snova u kojoj se bori za ulazak u Evropu, ali očigledno je da je tome došao kraj posle serije nemilih događaja.

Naime, grupa navijača je napala kapitena i golmana Filipa Kljajića prilikom posete u jednom restoranu i on je odlučio da napusti klub.

Prvi čovek kluba i počasni predsednik Rasim Ljajić ogorčen je postupkom navijača i odlučio je i on da napusti klub.

– Ne želim da zataškavam bruku koja se dogodila, jer bi onda bio saučesnik u njoj. Već sam jednom, pre nekoliko meseci, upozorio da klub mora da raščisti odnos sa navijačima-pojedincima, koji izazivaju incidente i prave ogromnu finansijsku i sportsku štetu, kao i da ne vidim sebe u njemu, ako se taj problem ne reši, istakao je Ljajić.

Prema njegovom mišljenju, čelnici Novog Pazara nemaju veze sa konkretnim događajem, ali snose deo odgovornosti.

– Godinama unazad, trudio sam se da promenim imidž kluba i dobrim delom smo u tome uspeli. Igrači su rado dolazili u Pazar i imali su samo reči hvale za tretman, odnos prema njima i uslove u klubu. Ovim incidentom, sve je poništeno. Mogao je Pazar da izgubi i sve utakmice, mogao je i da ispadne iz lige, ali ovo sebi nije smeo da dozvoli,ocenio je Ljajić.

– U trenucima kad se tim bori za izlazak na evropsku scenu, kad se radi na poboljšanju infrastrukture, kad je klub finansijski stabilizovan i organizaciono ojačan, desio se incident koji dovodi u pitanje i opstanak kluba. Biće interesantno videti da li će ovaj napad na kapitena Kljajića dobiti i svoj sudski epilog, dodao je on.

Tek imenovani trener Feđa Dudić, koji je trebalo da bude promovisan u sredu, ali je odustao od dolaska u klub u kojem je jako loše stanje.

– Jutros sam krenuo za Novi Pazar sa svojim pomoćnicima pun volje, želje i entuzijazma da probamo ove godine da izborimo Evropu, ali zatekao sam problem istog dana. Razgovarao sam lično sa Kljjaićem, ali nisam uspeo da promenim odluku. U potpunosti ga razumem jer u pitanje došla njegova i sigurnost njegove porodice – oglasio se Dudić.

Stručnjak iz Bosne i Hercegovine naglasio je da je zatekao tišinu u svlačionici i igrače koji su u strahu da ne dođu u situaciju koja se dogodila Kljajiću.

– Potom se dogodio odlazak i prvog čoveka kluba Ljajića, na čiji sam poziv došao. Mislio sam da zajedničkim snagama možemo da napravimo iskorak i donesmo sigurno fudbalskom Pazaru i njegovim navijačima dosta radosti. Nažalost, atmosfera i ambijent koji su stvoreni oko kluba ne mogu ništa dobro da donesu, niti se u tim uslovima moze normalno raditi i sprovoditi plan – konstatovao je Dudić.

– Zbog toga sam odlučio da odem i pre nego što sam došao. Žao mi je što do saradnje nije došlo i ovim putem bih se još jednom zahvalio Ljajiću i Fikretu Međedoviću na pozivu za rad u klubu, kao i navijačima Novog Pazara, a posebno onima koji su mi slali poruke podrške i dobrodošlice od nedelje, kada je klub objavio da ću preuzeti vođenje ekipe. Vidimo se nekom drugom prilikom, dodao je on.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE