Engleska se revanširala Italiji, Makedonija bolja od Malte! (VIDEO)

 U velikom derbiju koji je odigran u prvom kolu C grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, fudbaleri Engleske su u Napulju savladali Italiju rezultatom 2:1.

Englezi su bolje otvorili meč i poveli u 13. minutu: Korner je izveo Saka, lopta je došla na drugu stativu do Kejna, njegov put je blokiran, ali je Deklan Rajs odbitak sproveo u mrežu.Gosti su povećali prednost u u 42. minutu, Hari Kejn je sa bele tačke rutinski savladao Điđija Donarumu.

Italijani su mnogo bolje ušli u drugo poluvreme i već u 56. minutu debitant i rođeni Argentinac Mateo Retegi koristi sjajno dodavanje Lorenca Pelegrinija i smanjuje prednost gostiju.

Englezi su poslednjih desetak minuta ostali sa igračem menje jer je Jovanović drugi žuti, odnosno crveni karton pokazao Luku Šou. Napadali su Italijani ali nisu uspeli da postignu pogodak pa je rezultat ostao nepromenjen.

U okviru iste grupe Severna Makedonija je u Skoplju čak 66 minuta lomila otpor Malte, a onda je konačno povela pogotkom Eljmasa. Na 2:0 povisio je Čurlinov u 72. minutu. Janik je u 86. minutu smanjio na 2:1, pa je domaćin mimo svih očekivanja strepeo za pobedu u finišu.

U grupi H Danska je pobedila Finsku rezultatom 3:1, dok je Severna Irska lako je i očekivano došla do bodova protiv San Marina i slavila 2:0.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Novi Beograd teško do pobede, Zvezda pala u poslednjim sekundama

Vaterpolisti Novog Beograda pobedili su Jadran iz Herceg Novog u neizvesnom meču sa 15:13 u prvoj utakmici turnira regionalne...

POVEZANE OBJAVE