OD DVOCIFRENOG MINUSA: Zvezda srušila Baskonju i pomogla Partizanu!

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet pobedili su Baskonju 74:63 u duelu 30. kola Evrolige. Iako su imali zaostatak tokom prvog poluvremena, u nastavku su podigli nivo igre i zabeležili 13 trijumf u sezoni. Baskijci su jedan od direktnih rivala za plej – of ekipi Partizana koji sutra igra protiv Olimpijakosa i mogao bi da im pobegne na dve pobede više.

Za crveno – bele susret su otvorili Kampaco, Vildoza, Lazarević, Bentil i Martin. Baskonjina petorka bila je u sastavu Tomson, Hauard, Gedraitis, Kostelo, Kotsar.

Susret je trojkom otvorio Darius Tompson. Zvezda je defanzivno loše počela i već bila u zaostatku. Baskijci su na početku vodili 7:0. Prvi pogodak za Zvezdu je posle dva minuta postigao Hasan Martin nakon zakucavanja. Tokom ove četvrtine, Zvezda je greškama dozvoljavala rivalu da održava prednost.

Svaki nalet Zvezde u pokušaju da uhvati priključak bio je odbijen uz veoma dobar procenat šuta za dva tima iz Španije. Sa minusom od pet poena završili su prvu četvrinu crveno – beli posle koša Nedovića.

Drugi period pogotkom je otvorio Filip Petrušev. Nakon što mu u jednom od narednih napada biva izblokiran šut, Baskonja stiže do prvog dvocifrenog vođstva 33:23 i koša Vanje Marinkovića. Nedović posle dva prazna minuta prekida seriju Baskonje sa slobodnih bacanja.

Zvezda je u drugom periodu napravila seriju od 14:0 i potpuno se vratila u susret. Stigli su i do prvog vođstva crveno – beli 37:35 posle dvojke Nedovića. Posle više od sedam minuta bez pogotka, Baskonja poentira trojkom Hauarda. Nakon dvocifrenog minusa, Zvezda na poluvreme odlazi sa prednošću 39:38.

Dobrić je bio najefikasniji kod crveno – belih sa 9 poena dok je Bentil imao 7. Kostar i Gedraitis imali su po 6 kod gostiju.

Nedović je sa dva pogođena bacanja otvorio treću četvrtinu. Zvezda na početku pravi seriju 6:0 za 45:38. Nakon trojke Bentila, izabranici Duška Ivanovića stižu do dvocifrene prednosti 50:40. Prednost su zadržali kroz ceo period iako je Baskonja trojkama pokušavala da napravi priključak.

Prvi koš u poslednjoj četvrtini postiže Filip Petrušev. Zvezda je na početku dodatno uvećala prednost stečenu tokom trećeg perioda. Baskonja je posle serije 6:0 prišla na -5 što je trojkom odbio Fakundo Kampaco. Krajem treće deonice, trener gostiju Đoan Penjaroja dobio je tehničku. Nakon pogođenog bacanja Nedovića kratko se igralo rastrzano na obe strane do pogotka Mitrovića za 71:61 na minut ipo do kraja.

Na početku poslednjeg minuta je Holms promašio bitnu trojku. Imala je Baskonja još jednu priliku da se približi ali je i Gedraitis promašio trojku što je na drugoj strani kaznio Nedović na 15 sekundi do kraja. Tako je postavio i konačan rezultat.

On je sa 20 poena bio najefikasniji u pobedničkom timu. Bentil je imao 12 a Martin 10 uz samo 3 Kampaca.

Kod Baskonje jedini dvocifreni bili su Tompson sa 15 i Gedraitis sa 10 koševa.

Zvezdu sledeće nedelje očekuje duplo kolo. Prvo dočekuju Valensiju u sredu dok u petak gostuju Asvelu. Baskonja tad dočekuje Albu i Fenerbahče.

Crvena zvezda Meridianbet – Baskonja 74:63 (21:26, 18:12, 18:11, 17:14)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

IZVEŠTAJ KONTROLORA: Ilić odsudio bez greške!

Još uvek se nije slagla prašina sa 173. Večitog derbija, a u etar nam stiže izveštaj kontrolora suđenja Dejana...

POVEZANE OBJAVE