Selektor Stojković i kapiten Tadić pred meč sa Litvanijom

Reprezentacije Srbie i Litvanije sutra igraju svoju utakmicu na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Utakmica je na programu u 20.45, a pred novinare su izašli srpski selektor Dragan Stojković i kapiten Dušan Tadić.

Stojković je upitan kako teku pripreme i kako na Aleksandra Mitrovića utiče sve ovo što se dešava nakon meča sa Junajtedom.

– Što se tiče priprema za utakmice, sve teče po planu i programu, naravno da pored rada i treninga koji treba da nam posluže da budemo bolji, iskoristili smo vreme da popričamo o svemu. Ja sam zadovoljan, jer osim Luke Jovića koji je zbog zdravstvenih problema morao da napusti reprezentaciju. Atmosfera je odlična, momci su posvećeni izazovima koji nam predstoje, rekao je selektor i dodao:

– Da, upućeni smo u ta dešavanja oko njega. Puno kritika na njegov račun zbog tog crvenog kartona. Razgovarali smo i o tome, ali verujem da se to malo više preuveličava, videćemo šta će biti. Ono što je meni važno jeste da je on skoncentrisan na reprezentaciju i na njegovu ulogu u timu. To je jako važno i ne verujem da će ga to što se piše mnogo poremetiti. On je posvećen reprezentaciji više od 100 odsto, ubeđen sam da tu neće biti nikakvih problema što se tiče njegove igre i učinka, rekao je selektor.

Tadić se osvrnuo na očekivanja pred meč sa Litvancima, sa kojima je imao prilike da igra u prošlosti.

– Sećam se, igrali smo protiv njih pre 4-5 godina, tvrda su ekipa, verujem da će igrati defanzivno, mi ćemo igrati naš fudbal, napadački, da postižemo golove i uživamo u igri, mislim da smo prebrodili ono što je bilo na SP. Desilo se mnogo lepih stvari, uvek težimo da budemo bolji, imamo novi ciklus, idemo da nastavimo da igramo kako smo igrali, napadački i lepo, to nam je cilj, siguran sam da ćemo ga ostvariti, rekao je Dušan Tadić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE