NASTAVLJA SE BAJKA: Partizan zgromio Olimpijakos!

Košarkaši Partizana došli su do nove velike pobede u Evroligi pošto su savladali lidera Olimpijakos 90:75 u sjajnoj atmosferi Štark Arene, i praktično jednom nogom su u plej-ofu.

Prva četvrtina je većim delom bila izjednačena. Partizan je napadački odlično počeo utakmicu i šutem spolja punio je koš gostiju.

Sa druge strane Olimpijakos je sve svoje poene nalazio u reketu preko dominantnog Mustafe Fola, ako i iz odlične tranzicije.

Pred kraj četvrtine, na krilima Dantea Egzuma i Džejmsa nanelija partizan počinje da pravi prednost.

Posle prvih 10 minuta je bilo 27:22, a u nastavku je samo rasla do maksimalnih 15 poena kada su crno beli za 3 poena šutirali 8/12.

Lider Evrolige u napadu nije imao nikakav ritam i poluvreme su završili sa katastrofalni 0/12 za tri poena. Posle 20 minuta bilo je 48:34 i sa velikim optimizmom su svi u Areni čekali nastavak meča.

Treći period nije počeo dobro. Olimpijakos je pojačao odbranu, došao do ukradenih lopti i lakih poen i stigao do 4 poena minusa – 50:46. Vrlo važan je bio sledeći napad kada je Papanikolau promašio čist zicer, a u narednom napadu Partizan je postigao trojku i ponovo su crno-beli otišli na dvocifrenu razliku.

Do kraja četvrtine Partizan je održao ritam u napadu i sa 60:52 se otišlo na odmor.

U četvrtom periodu Olimpijakos je zapretio kada je na 7 poena minusa imao napad da se spusti na dva poseda razlike, ali pošto nisu uspeli na terenu je postojao samo Partizan koji je razliku dizao do 16 poena razlike – 79:63.

Od tog trenutka obezbeđivanje pobede bila je formalnost i veliko slavlje u Štark Areni je moglo da počne. Na kraju 90:75.

Kod Partizana najedikasniji je bio Naneli sa 19, Panter sa 17 i Egzum sa 15 poena. Kod Olimpijakosa Mekisik 21, Fol 13.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Još jedan srpski košarkaš izlazi na NBA draft!

Poznato je tokom čitave ove sezone da Nikola Topić, plejmejker Crvene zvezde, važi za kandidata koji će na NBA...

POVEZANE OBJAVE