NASTAVLJA SE BAJKA: Partizan zgromio Olimpijakos!

Košarkaši Partizana došli su do nove velike pobede u Evroligi pošto su savladali lidera Olimpijakos 90:75 u sjajnoj atmosferi Štark Arene, i praktično jednom nogom su u plej-ofu.

Prva četvrtina je većim delom bila izjednačena. Partizan je napadački odlično počeo utakmicu i šutem spolja punio je koš gostiju.

Sa druge strane Olimpijakos je sve svoje poene nalazio u reketu preko dominantnog Mustafe Fola, ako i iz odlične tranzicije.

Pred kraj četvrtine, na krilima Dantea Egzuma i Džejmsa nanelija partizan počinje da pravi prednost.

Posle prvih 10 minuta je bilo 27:22, a u nastavku je samo rasla do maksimalnih 15 poena kada su crno beli za 3 poena šutirali 8/12.

Lider Evrolige u napadu nije imao nikakav ritam i poluvreme su završili sa katastrofalni 0/12 za tri poena. Posle 20 minuta bilo je 48:34 i sa velikim optimizmom su svi u Areni čekali nastavak meča.

Treći period nije počeo dobro. Olimpijakos je pojačao odbranu, došao do ukradenih lopti i lakih poen i stigao do 4 poena minusa – 50:46. Vrlo važan je bio sledeći napad kada je Papanikolau promašio čist zicer, a u narednom napadu Partizan je postigao trojku i ponovo su crno-beli otišli na dvocifrenu razliku.

Do kraja četvrtine Partizan je održao ritam u napadu i sa 60:52 se otišlo na odmor.

U četvrtom periodu Olimpijakos je zapretio kada je na 7 poena minusa imao napad da se spusti na dva poseda razlike, ali pošto nisu uspeli na terenu je postojao samo Partizan koji je razliku dizao do 16 poena razlike – 79:63.

Od tog trenutka obezbeđivanje pobede bila je formalnost i veliko slavlje u Štark Areni je moglo da počne. Na kraju 90:75.

Kod Partizana najedikasniji je bio Naneli sa 19, Panter sa 17 i Egzum sa 15 poena. Kod Olimpijakosa Mekisik 21, Fol 13.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Spektakl u Njemačkoj se bliži – sa Meridianom do EURA!

Istorijsko ljeto se bliži! Kulminacija istog biće Olimpijske igre u Parizu, a prije Igara očekuje nas Evropsko prvenstvo u...

POVEZANE OBJAVE