Piksi zadovoljan posle pobede, posebno pohvalio Erakovića

Fudbalska reprezentacija Srbije uspešno je započela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo pošto je u prvom kolu grupe G opravdala ulogu favorita protiv Litvanije na stadionu “Rajko Mitić”.

Svoje utiske je nakon utakmice izneo selektor Dragan Stojković Piksi.

Zadovoljan sam. Znate, uvek je prva utakmica najvažnija i u psihološkom smislu vrlo teška. Ako pitate bilo kog u Srbiji, svi kažu da je normalno da se pobedi, ali treba pobediti. Mislim da su momci odigrali onako rutinski, potpuno smo zasluženo pobedili i to je najvažnija stvar – da smo krenuli sa tri boda, što je bilo u planu i drago mi je zbog toga, izjavio je Stojković.

On je prokomentarisao narednu utakmicu, u kojoj već za tri dana naša reprezentacija gostuje Crnoj Gori.

Moraćemo da budemo spremni. Tu nema izgovora. Generalno, raspored je takav da već za tri dana igramo utakmicu u Podgorici i verujem da ćemo biti spremni. Bilo je i nekih promena u ekipi, najviše iz razloga da bismo sačuvali energiju i svežinu koja će biti potrebna, i to je to. U principu, bitno je da nema povreda i ono što mene posebno raduje je klin šit (clean sheet) ili u prevodu da nismo primili gol. To posebno uliva samopozdanje ekipi da vidi da može da odigra i na takav način, zadovoljan je bio selektor naše reprezentacije.

Posebno se osvrnuo i na nastupe mladih igrača, pre svega pohvalivši Strahinju Erakovića.

Eraković je bio fantastičan, bez greške, s obzirom na godine donosio je vrlo iskusne odluke. Što se ostalih igrača tiče – sve pohvale. Na kraju je bilo zasluženo, bili smo bolji. Mogao je još koji gol da se postigne, ali nije važno. Idemo u nove izazove, poručio je selektor Srbije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE