Srbija uspešno krenula ka Evropskom prvenstvu! (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije uspešno je otpočela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu, pošto je na stadionu “Rajko Mitić” savladala Litvaniju sa 2-0, u prvom kolu grupe G.

Naš nacionalni tim krenuo je od starta ofanzivno, što se isplatilo već u 16. minutu. Tada je kapiten Dušan Tadić krunisao akciju koja je potekla od Grujića, nakon povratnog pasa Filipa Kostića, kada je prevario dvojicu protivničkih fudbalera i ostavio dovoljno vremena saigraču da završi akciju.

Nakon neuspešnih pokušaja Mitrovića i Grujića, u 28. minutu su i gosti veoma ozbiljno pripretili. Paulausokas je odmah po prijemu okrenuo Gudelja, ali je srećom šutirao nedovoljno precizno.

Veliku šansu je sebi izgradio Aleksandar Mitrović u 34. minutu, kada je presekao loptu a potom i prošao pored nekoliko protivičkih fudbalera, ali je završila pored gola. Naši su bili u naletu, pa je odmah viđena još jedna velika prilika. Posle centaršuta Kostića na drugu stativu, Živković je hvatao volej, a Grujić nije uspeo na atrkativan način da usmeri loptu u mrežu.

Još jedna šansa je u samoj završnici prvih 45 minuta proistekla iz saradnje Kostića i Mitrovića, ali je iz svega proizašao samo korner, posle kog naši nisu ugrozili gol.

Ubrzo nakon povratka na teren naši fudbaleri su povisili na 2-0. Ovog puta se Tadić našao u ulozi asistenta, onoj u kojoj je među najboljima u Evropi, kada je nasamario protivničkog igrača pričekavši da izgubi ravnotežu, a potom poslužio Vlahovića kome je ostao lakši zadatak da postigne gol.

Tempo igre je u drugom poluvremenu bio nešto manje dinamičan. Filip Kostić je u 65. minutu postigao i treći gol za Srbiju, pogodivši malu mrežu, ali je poništen usled ofsajd pozicije.

Utakmica će biti upamćena i po debiju fudbalera Udinezea Lazara Samardžića, koji se opredelio za naš nacionalni tim, iako je u mlađim kategorijama nastupao za reprezentaciju Nemačke. On je u 71. minutu zamenio Tadića, a u isto vreme je i sadašnji fudbaler Torina Ivan Ilić zamenio doskorašnjeg igrača tog kluba Sašu Lukića. Prethodno je na teren ušao i Sergej Milinković-Savić, pa je tako vezni red dobio izraziti kalčo šmek.

Upravo je pokušaj Sergeja u 75. minutu zaustavio golman Litvanaca Bartkus, ali je i na drugoj strani Vanja Milinković-savić zaustavio dva šuta gostujućih fudbalera.

Do kraja je utakmica rutinski privedena kraju, a narednu će naši momci odigrati 27. marta u Podgorici protiv Crne Gore.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Inzagi odlučio gde nastavlja karijeru!

Simone Inzagi će u aktuelnoj sezoni, gotovo sigruno, doneti Skudeto Interu posle tri godine na klupi ekipe iz Milana. Plavo-crni...

POVEZANE OBJAVE