U čast legende: Marakana i večeras odaje počast Siniši Mihajloviću!

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras 24. marta započinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje se igra u Nemačkoj 2024. godine.

Protivnik je Litvanija, a taj meč počinje u 20.45 na stadionu Rajko Mitić. S obzirom na to da će ovo biti prva zvanična utakmica reprezentacije nakon smrti Siniše Mihajlovića, njemu u čast biće priređen minut ćutanja.

Legendarni Miha ostavio je veliki trag u srpskom i evropskom fudbalu.

Prvo je igrao za mladu reprezentaciju Jugoslavije, sa kojom je na Evropskom prvenstvu za igrače do 21. godine 1990. zauzeo drugo mesto. 

Za seniorsku reprezentaciju SFR Jugoslavije je debitovao 16. maja 1991. u kvalifikacionoj utakmici za EP 1992. sa reprezentacijom Farskih ostrva u Beogradu. Nakon raspada SFRJ od 1994. je nastavio da igra za reprezentaciju SR Jugoslavije. Bio je deo tima na Svetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj, gde je odigrao sve četiri utakmice, kao i Evropskom prvenstvu 2000. u Belgiji i Holandiji, gde je odigrao 3 utakmice, a ostaće upamćen i kao selektor Fudbalske reprezentacije Srbije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Efes rutinski protiv Baskonije, Monako nakon preokreta bolji od Asvela, pobeda Barselone

Košarkaši Efesa savladali su Baskoniju i nastavili borbu za Top 10 Evrolige. Od samog početka turski predstavnik je igrao...

POVEZANE OBJAVE