Micić ponovo govorio o odlasku u NBA

Poslednje godine u Evroligi sasvim sigurno je obeležio srpski košarkaš Vasilije Micić, koji je do izražaja došao igrajući za Žalgiris pod komandnom palicom Šarunasa Jasikevičijusa, a potom je vrh dotakao sa Efesom, što na klupskom što na individualnom planu, dve godine zaredom.

U skladu sa tim nije neobično da se često poteže pitanje njegovog odlaska u NBA ligu. Nekoliko puta se činilo da je to veoma blizu, međuti on i dalje dominira evropskim partketima.

O tome je još jednom pričao u zvaničnom intervjuu koji je dao za kanal Evrolige.

Svi ti trenuci isti su kao i za druge ljude, verujte mi. Sledim svoj instinkt koji mi govori šta da radim. Poslednje tri godine svi su očekivali da ću da odem. Ostao sam. Ne zato što ne želim da idem u NBA. Definitivno želim da odem i da se okušam tamo, ali nije se desilo iz mnogo razloga. Ne vidim svoj ostanak u Efesu kao nešto loše, naprotiv, jer zaista uživam i u vremenu na terenu i u slobodnom vremenu. To što imam taj mali san o NBA glavi pomaže mi da svakog dana radim jednako naporno i da budem strpljiv. Nadam se da će se to dogoditi, videćemo, rekao je dvostruki uzastopni MVP finalnog turnira Evrolige.

U intervjuu je govorio i o svom najranijem iskustvu u elitnom evropskom takmičenju, kada je igrao za minhenski Bajern, pre nego što je u Zvezdi karijeru vratio na pravi put, kao i o nastupu za reprezentaciju 2019. godine, kada je ostao na Svetskom prvenstvu, uprkos smrti majke.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Novo pravilo u Turskoj za strane igrače

Turska košarkaška liga je jedna od najjačih liga u Evropi, a uvođenjem novog pravila mogla bi dodatno da podigne...

POVEZANE OBJAVE