Novi Beograd ostao bez finala regionalne lige na domaćem terenu!

Vaterpolisti Novog Beograda nisu uspeli da se plasiraju u finale završnog turnira regionalne Premijer lige, pošto su u polufinalnom meču poraženi od duborvačkog Juga nakon peteraca sa 15:13 (3:3, 2:4, 3:2, 3:2 – 4:2).

Novobeograđani tako neće biti u prilici da brane titulu osvojenu prošle godine, dok će Jug igrati za svoj peti trofej u regionalnom takmičenju. Protivnik Duborvčana u finalu, koje je na programu u nedelju od 18 časova, biće splitski Jadran koji je takođe posle boljeg izvođenja petaraca savladao kragujevački Radnički sa 17:15.

Meč između Novog Beograda i Juga u potpunosti je opravdao očekivanja. Utakmica je obilovala uzbuđenjima, viđeno je mnogo neizvesnosti, a ekipi trenera Živka Gocića u finišu je nedostajalo je i malo sreće. Domaći su u finišu prve četvrtine preuzeli vođstvo koje su održavali tokom čitavog meča, ali prednost Novog Beograda nikada nije bila veća od dva gola.

Samo 29 sekundi pre kraja, Dušan Mandić je u situaciji sa igračem više imao priliku da možda i reši meč, ali je pogodio stativu. Na drugoj strani, u poslednjoj sekundi i Loren Fatović je bio u veoma izglednoj situaciji da postigne gol, ali je golman Novog Beograda Žoao Pedro Fernandeš, koji nije imao svoje veče, ipak uspeo da odbrani zicer, pa je nakon 32 minuta igre rezultat bio 11:11.

U redovima Novobeograđana sa pet metera neprecizni su bili Strahinja Rašović i Angelos Vlahopulos, dok je odlučujući penal za Jug realizovao konstantinos Kakaris.

Najefikasniji u redovima Novog Beograda bili su Angelos Vlahopulos i Nikola Jakšić sa po tri gola, dok je kod Juga bolji od ostalih bio Marko Žuvela sa tri pogotka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAJBOLJI IGRAČ SVETA: Đoković vidi Partizan na F4 EL!

Košarkaši Partizana večeras dočekuju Olimpijakos u 32. kolu Evrolige. Crno-beli imaju i dalje šanse za plasman u plej-in. Juče je...

POVEZANE OBJAVE