Arena “progutala” Olimpiju: Partizan posle drame pobedio Cedevitu

U okviru 23. kola ABA lige košarkaši Partizana pobedili su Cedevitu rezultatom 76:73.

Igralo se baš tvrdo u prvih nekolko minuta. Partizan je prvih šest poena postigao sa slobodnih bacanja, dok je Cedevitu služiop šut za tri poena. Prvu trojku na meču postigao je sjajni Ferel, a nakon zakucavanja Matkovića Cedevita Olimpija je povela sa 13:6 i naterala trenera Željka Obradovića da zatraži tajm-aut. Partizan je nastavio da promšuje što je Cedevita Olimpija iskoristila da dodatno uvećala prednost i posle trojke Adamsa povela je sa 18:6.  Madar je prekinuo seriju gostiju, pokrenuo crno-bele. Prvu trojku za Partizan ubacio je Kevin Panter sa osam metara i smanjio zaostatak na 15:20, a trener Cedevite je zatražio tajmaut. Trojka Murića bili su poslednji poeni u prvoj četvrtini, i na kraju prve deonice rezultat je bio 17:23.

Druga četvrtina kreće pogotkom Alekse Avramovića posle koje stiže trojka Murića na drugoj strani. Smenjivali su se timovi u vođstvu tokom druge deonice, ali je na kraju Cedevita Olimpija stekla dva poena viška i na poluvreme odlazi rezultatom 46:44. Najbolji u prvom delu kod Cedevite bio je Ferel sa 14 poena i četiri asistencije Ferela, dok je u ekipi Partizana jedini dvocifren sa 12 poena Alen Smailagić.

Bolje je Cedevita otvorila drugo poluvreme, mada se to i nije nešto osetilo u rezultatu. Adams i Matković su pogodili za goste, ali je Ledej između njih postigao tešku trojku, da bi Panter vezao pet poena i doneo prednost Partizanu 52:50 u 23. minutu.  Nakon toga igralo se u serijama, a timovi su se smenjivali u vođstvu. Partizan je vodio 60:59 nepuna dva minuta pre kraja treeće deonice. Adams je sa pet poena u nizu doneo gostima prednost 66:62, da bi Papapetru smanjio zaostatak crno-belih na ulazu u poslednju četvrtinu na 66:64.

Cedevita Olimpija je ubacila samo 3 poena za osam minuta u četvrtoj četvrini, a nije se ni Partizan proslavio u napadu, ali je odbrana bila fenomenalna, što je i na kraju odlučilo pobednika.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Joanis Papapetru sa 14 poena, 13 je ubacio Ledej. U ekipi Cedevita Olimpije najbolji su bili Adams sa 19 i Ferel sa 17 poena.

Crno-beli su nakon ove pobede ostali na čelu ABA lige i povećali šanse da na prvom mestu dočekaju plej of.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

LŠ: Tenerife prvi finalista!

U prvom polufinalu F4 Lige šampiona, koji se igra u Beogradu, u kojem su se sastali Tenerife i Peristeri,...

POVEZANE OBJAVE