USPEH FUDBALERA GA POGURAO: Osvajač US opena se vraća na teren!

Argentinski teniser Huan Martin Del Potro, nekada treći teniser sveta, potvrdio je da će pokušati da se vrati tenisu i da zaigra na US openu, koji je osvajao.

Podsetimo, on se povukao pre nekih godinu dana usled velikih problema sa kolenom, koje mu je kroz čitavu karijeru zadavalo velikih muka i odvajalo od terena na duže vreme u više navrata.

Ipak, pred Mundijal u Kataru je izjavio da će se vratiti ukoliko njihova reprezentacija ponovo postane šampion sveta, što se i desilo.

Sada je odlučio da pokuša da ispuni obećanje, motivisan uspehom u njihovom nacionalnom sportu.

Kao što sam rekao, pokušaću da igram na Ju-Es openu. Moj tenis neće biti problem, ali koleno hoće. Taj turnir je specijalan za mene i daću sve od sebe da se spremim. Ima dovoljno vremena, počeću da treniram i videću kako će moja noga reagovati, otkrio je popularni Delpo, koji nije krio da je dobio energiju posle trijumfa Gaučosa u Kataru.

Lionel Mesi i ostali iz tima su me vratili na trening. Još osećam bol. Pre Katara nije padalo na pamet da probam opet da igram, ali sada mnogo razmišljam o tome, ne krije osvajač US opena 2009. godine.

Nije ni čudo što ga je ovakav uspeh fudbalera nagnao na pokušaj povratka, s obzirom na to da je i on sam, u jednom individualnom sportu, imao velikih uspeha na reprezentativnim takmičenjima, pa je tako trijumfovao u Dejvis kupu 2016. godine, kada je osvojio i srebro na Olimpijskim igrama u Riju, iznenadivši na startu Novaka Đokovića, tek pošto je izašao iz povrede nakon duge pauze tada. To mu je bila druga olimpijska medalja, pošto je i četiri godine ranije u Londonu uzeo bronzu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda obnovila interesovanje za veliku zimsku želju!

Seol Jong Vu bio je velika želja Crvene zvezde tokom zimskog prelaznog roka, ali pregovori nisu uspešno završeni. Južnokorejski...

POVEZANE OBJAVE