FENOMEN KVALIFIKACIJA: Dojučerašnji tinejdžer dao pet komada u tri dana!

Rasmus je pre mesec dana proslavio 20. rođendan, ali je u svega tri dana postao glavna golgeterska priča početka kvalifikacija za EURO 2024.

Talentovani danski napadač je za reprezentaciju debitovao u septembru prošle godine protiv Hrvatske, kada je dobio pola sata u porazu 2:1 u susretu Lige nacija.

Samo šest meseci kasnije Hojlund je u trećem i četvrtom nastupu za reprezentaciju dao pet golova. Počeo je sa sva tri njegove reprezentacije u pobedi (3:1) nad Finskom u prvom kolu kvalifikacija za EURO u četvrtak, a nastavio s oba gola Danske u šokantnom porazu od Kazahstana (2:3) tri dana kasnije.

Način na koji mladi Danac igra, a posebno lakoća prilikom egzekucije su fascinantni. Iskorištenost velikih šansi mu je nestvarnih 80 posto, a razmak između golova mu je tek nešto veći od 30 minuta igre.

U zimskom prelaznom roku prošle godine Kopenhagen ga je za 1.8 miliona evra prodao austrijskom Šturmu. Tamo je briljirao tako da ga je nakon svega sedam meseci, u leto prošle godine, kupila Atalanta, i to za 17 milona evra.

Ove sezone je za Atalantu dao osam golova i upisao dve asistencije, i to u tek 14 nastupa u prvoj ekipi. Sve to postigao je kao golobradi klinac u novoj zemlji i ligi poznatoj po teškim odbranama…

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NADOMAK ČIŠĆENJA: Jokić na korak od tripl dabla, 3:0 za aktuelnog šampiona! (VIDEO)

Košarkaši Denvera na korak su od plasmana u polufinale zapadne konferencije. Nastavili su seriju pobeda protiv Lejkersa i brejkom u...

POVEZANE OBJAVE