PIKSI NAKON NOVE POBEDE: Činilo se da je Crna Gora moćna i dominantna

Fudbalska reprezentacija Srbije odlično je započela valifikacije za Evropsko prvenstvo, pošto je posle pobede nad Litvanijom u Beogradu slavila i u Podgorici protiv Crne Gore sa 2-0.

Na konstataciju da je utakmica bila teška, selektor Dragan Stojković Piksi je pred kamaerama RTS-a nakon utakmice izjavio:

Nisam iznenađen zašto je teška. Govorio sam i juče na pres-konferenciji da je Crna Gora izuzetno kvalitetna ekipa i da može da napravi problem bilo kome. Jedna euforična igra Crne Gore, sa puno tempa, presinga…A opet to govorim za prvi deo meča, gde mi nismo uspeli da izdominiramo nekoliko pasova, nekoliko grešaka, a onda to daje krila protivniku. Činilo se da je Crna Gora zaista moćna i dominantna, što možemo da kažemo da i jeste bila, ali mi smo znali da moramo da budemo strpljivi. To je najvažnije u fudbalu – strpljenje. Iskoristili smo naše šanse. Izmene mislim da su zaista bile tajming. Vlahović je postigao dva gola – šta ćete lepše, rekao je selektor Srbije.

Oba gola je psotigao Dušan Vlahović, koji je utakmicu počeo sa klupe, a na teren kročio od starta drugog poluvremena.

Nekih desetak minuta pre kraja prvog dela meča već sam imao u glavi da ću napraviti prvu izmenu, jer sam video da nešto mora da se promeni u našu korist, i smatram da je bila dobra odluka, izjavio je Stojković.

Ponovo naši nisu primili gol, a na tu opasku se selektor našalio

Da imamo sreće da je u Kataru bilo tako, pa istakao:

To sve uliva samopouzdanje za igrače u poslednjoj liniji, ali i za one bočne koji pomažu. Taj klinšit je generalno važan za ekipu, kada pobedite a da niste primili gol zaista je veliko zadovoljstvo, kaže Piksi.

On je naglasio i da je pre sjajne odbrane Vanje Milinković-Savića Jovetiću bio načinjen faul nad srpskim golmanom i poželeo Crnoj Gori da pobedi sve do kraja, osim u utakmici u Beogradu.

Stojković je takođe rekao da nije isprati rezultat druge utakmice u kojoj su Mađari ubedljivo savladali Bugare, čak se raspitujući gde su igrali.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Još jedan srpski košarkaš izlazi na NBA draft!

Poznato je tokom čitave ove sezone da Nikola Topić, plejmejker Crvene zvezde, važi za kandidata koji će na NBA...

POVEZANE OBJAVE