Vlahović sa klupe doneo tri boda Srbiji u lošoj utakmici u Podgorici (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije došla je do pobede u 2. kolu kvalifikacija za EURO 2024. pošto je savladala Crnu Goru u podgorici 0:2 golom Dušana Vlahovića.

Ako je postojalo poluvreme za koje je moglo da se kaže da je bilo nesadržajno, to je bilo prvo poluvreme ove utakmice. Za 45 minuta smo videli više ležanja na terenu nego aktivne igre. Crna Gora je imala jednu solidnu situaciju posle kornera, dok je sredinom poluvremena Mitrović šutirao pored gola.

U nastavku je viđen nešto konkretniji fudbal. U sastav Srbije su ušli Živković i Vlahović i više vremena se provodilo ispred kaznenog prostora domaćih, ali je prvu šansu imala Crna Gora. Posle klasične kontre, Jovetić je šutirao sa oko 20 metara, ali je Vanja Milinković-Savić odlično odbranio.

Srbija je napadala na bunker domaćih i nije bilo puno prostora da se stigne do gola. Lepa prilika je bila u 67. minutu posle duplog pasa Mitrovića i Vlahovića, ali je Stefan Savić u poslednjem trenutku intervenisao ispred srpskog rekordera po broju postignutih golova.

Nekoliko minuta posle, Sergej Milinković-Savić je lepo uposlio Vlahovića u kaznenom prostoru, ali je kod šuta centarfor Juventusa promašio čitavu loptu i prilika je otišla u nepovrat.

Nije bilo šansi nekoliko minuta, a onda je u 78. minutu Srbija došla do gola. Posle jedne duže akcije, lopta je došla do Filipa Mladenovića na levom boku, a on je odlično u kaznenom prostoru našao Vlahovića koji je odlično loptu preusmerio u suprtni ugao za teško stečeno vođstvo.

U nastavku Crne Gora je pokušala da dođe do izjednačenja, ali nisu uspeli da naprave ozbiljniju priliku. Ipak, to jeste Srbija i opet Dušan Vlahović u 96. minut za 0:2.

Posle drugog kola Srbija ima maksimalnih 6 bodova, dok je Crne Gora ostala na 3.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Barselona potpisala ugovor vredan 1,3 milijarde evra!

Barselona muči muku sa finansijama poslednjih godina što utiče i na rezultatskom planu. Klub je ispao u 1/4 finalu Lige...

POVEZANE OBJAVE